Spitalul Covid al M.Ap.N a fost inundat la prima furtună! Pacienții bolnavi au fost evacuați și puși în containere

După o furtună care a avut loc săptămâna trecută, spitalul de campanie ridicat de ministerul Apărării în martie, în curtea institutului Ana Aslan, pentru pacienții cu simptome ușoare de covid-19, a fost inundat. Pacienții au fost evacuați și cazați în containere

Inaugurarea, la 28 martie, a spitalului militar de campanie Foto: Guvernul României

Apa a pătruns în unele corturi și a fost nevoie ca o parte din pacienții să fie mutați. Conducerea spitalului a luat decizia să înlocuiască aceste corturi cu containere mult mai rezistente la intemperii.

Potrivit site-ului buletin.de, toate internările în Spitalul M.Ap.N au fost oprite și a început procedura de înlocuire a corturilor cu containere. În paralel, se face drenajulterenlui. Doar 15 pacienți care se aflau la terapie intensivă au mai rămas în spital.

Care sunt diferențele dintre COVID-19 și gripă. Cum știm că am răcit sau avem coronavirus

“Cazarea la corturi, oricât de performante ar fi acestea, într-un astfel de regim de vreme pune probleme pe un termen îndelungat, iar având în vedere faptul că ne apropiem de toamnă și condițiile meteorologice vor fi din ce în ce mai dificile, am reconfigurat toată infrastructura și am înlocuit corturile cu containere pentru a avea condiții de cazare cât mai bune“, a explicat colonelul Constantin Spînu, șeful direcției de informare din cadrul M.Ap.N., pentru buletin.de.

Atenție, călători! Șefii de tren vă pot amenda dacă nu purtați mască de protecție. Ministrul Transporturilor: "Sunați la 112 dacă cel de lângă voi nu poartă mască"

Capacitatea de cazare în containere va fi de 120-130 de pacienți

Spitalul Militar de Campanie ROL II, din incinta Institutului Național de Geriatrie „Ana Aslan”, a fost inaugurat în data de 28 martie. La inaugurare au fost prezenți atât Premierul Ludovic Orban, cât și Președintele Klaus Iohannis.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri