Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Spitalul Judeţean Galaţi, dotat cu un aparat pentru efectuarea testelor de COVID 19/ Autorităţile au 200 de teste şi mai aşteaptă 1.500

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost dotat cu un aparat medical care poate depista coronavirusul, devenind singurul spital din regiune care poate lucra astfel de teste. Aparatul poate face 12 teste odată, viteza de răspuns fiind de 150 minute.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, aparatul cu care a fost dotat Spitalul Judeţean Galaţi poate depista coronavirusul dar şi alte virusuri.

”Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost dotat cu aparatură medicală care poate depista noul coronavirus. Este vorba despre un sistem complex format dintr-un aparat PCR Real Time, centrifugă, seturi de pipete, agitator reactivi şi doua hote, una cu flux laminar, sistem de ultravioletele pentru dezinfecţia aparaturii şi sistem de siguranţă, iar cea de-a două cu sistem de ultraviolete pentru pregătirea reactivilor. Toată această aparatură poate fi folosită pentru detectarea unei game largi de virusuri”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Potrivit acestuia, cu noua dotare, municipiul Galaţi devine singurul centru din această regiune care va putea face teste pentru depistarea noului coronavirus.

Medicii dispun deja de 200 de teste pentru depistarea coronavirusului şi aşteaptă alte 1.500 de teste în perioada imediat următoare.

”Pe baza configurărilor realizate de către medici, la Spitalul Clinc Judeţean Galaţi a fost instalat acelaşi model de echipament medical folosit de către medicii de la Institutul Naţional Matei Balş. Primele analize pentru depistarea noului coronavirus vor fi realizate imediat după ce specialiştii vor finaliza probele de verificare ale întregii apărături medicale. Avem deja 200 de teste, iar în această săptămână vor ajunge la Galaţi alte 1.500 de teste. Şi vom mai aduce kit-uri de testare, în acest moment fiind în discuţii cu diverşi furnizori”, a mai declarat Fotea.

Aparatul a fost cumpărat în regim de urgenţă de Consiliul Judeţean Galaţi,
valoarea investiţiei depăşind 350.000 lei.

Sursa : news.ro

Recomandari