Spitalul ROL II din Capitală reia, duminică, internările pentru pacienţii Covid-19

Spitalul ROL II pentru pacienţii Covid a fost redeschis. Spitalul, amplasat în curtea Institutului „Ana Aslan”, va relua internările duminică, 2 august. Unitatea a fost inaugurată la finele lunii martie, însă recent a fost închis din cauza unor inundaţii.

Spitalul ROL II din Capitală reia, duminică, internările pentru pacienţii Covid-19

Hepta

Ministerul Apărării anunţă că sâmbătă au fost încheiate lucrările de modernizare şi extindere a Spitalului militar ROL 2 în incinta Institutului „Ana Aslan”. Începând de duminică, 2 august, vor fi reluate internările.

În noua configuraţie, vor fi asigurate în total un număr de 167 de paturi, distribuite astfel:

  • 23 de paturi ATI, pentru pacienţii aflaţi în stare gravă sau critică;
  • 56 de paturi pentru pacienţii cu forme medii şi uşoare de boală, în urma infectării cu SARS-CoV-2, în spaţii noi, create prin amplasarea a 30 de containere medicale de cazare şi 16 containere sanitare dotate cu duşuri şi toalete;
  • 64 de paturi, de asemenea pentru pacienţii cu forme medii şi uşoare, amenajate în corturi, în condiţii superioare de cazare faţă de organizarea anterioară;
  • O zonă-tampon cu o capacitate maximă de 24 de paturi, pentru izolarea pacienţilor aflaţi în aşteptarea rezultatelor testelor COVID-19.

Lucrările au fost executate în perioada 24 iulie – 1 august. Spitalul a fost declarat operaţional în luna martie. Recent, spaţiul a fost inundat din cauza unei ploi.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri