Antena Căutare

SRI: Nu e cazul sa ne alarmam privind amenintarea terorista in Romania

Directorul SRI, George Maior, a declarat, la TVR 1, ca, in baza informatiilor, Serviciul apreciaza ca nu este cazul de a alarma in mod deosebit in privinta amenintarii teroriste pe teritoriul Romaniei, el opinand totodata ca dezbaterea pe serviciile de informatii este slaba calitativ si interesata.

Maior a fost intrebat, la emisiunea "Fara Frontiere", in legatura cu gradul de alerta terorista in Romania, in contextul informatiilor privind colete cu explozibil transmise din Yemen, alerte teroriste repetate in Europa, rapirea a sapte persoane in Niger sau mesajul lui Osama Ben Laden catre Franta.

"In lumina informatiilor pe care le colectam prin SRI, apreciem ca nu este cazul sa ne alarmam in mod deosebit in privinta amenintarii teroriste pe teritoriul Romaniei. Nu am simtit nevoia, in mod obiectiv, pe baza unor evaluari foarte serioase, sa ridicam nivelul de alerta terorista. Suntem, totusi, foarte atenti la nivelul acestor evolutii, pentru ca unele se petrec in zone cu incidenta asupra teritoriului european, asupra aliatilor nostri, pe de o parte, iar, pe de alta parte, evident suntem intr-un complex multilateral de schimb de informatii si ne aducem si noi contributia la intelegerea acestor fenomene", a spus el.

Directorul SRI a admis ca atentia Serviciului este mai mare acum decat in urma cu cateva luni, spunand ca "este firesc sa fie asa, avand in vedere posibila afectare a intereselor unor aliati din Europa si de peste Ocean pe de o parte, pe de alta parte multiplele implicatii asupra cetatenilor romani, care nu mai trebuie vazuti doar strict in raport de teritoriu national".

"Sunt foarte multi cetateni romani in Europa sau chiar in state care au un ridicat nivel de amenintare terorista", a explicat el.

Tot articolul, in Jurnalul National

Aur si argint pentru elevii romani, la Olimpiada Balcanica de Informatica... Protest spontan al ONG-urilor pentru protectia mediului, in fata Parlamentului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x