Antena Căutare

Structura anului şcolar 2021-2022 se va schimba din toamnă. Ce trebuie să știe elevii despre examene, materii și vacanțele legale

Din toamnă se va schimba structura anului şcolar 2021-2022. Vom avea tot două semestre, dar împărţite diferit.

Va avea tot două semestre, însă primul va fi mai scurt şi se va încheia înaintea sărbătorilor de iarnă. O structura logică a anului şcolar, bazata pe 2 semestre cu trei vacanţe iarnă, primăvară şi vară din luna. Pt gardiniţe şi învăţământul primar se adaugă şi săptamana de vacanţă octombrie. Semestrul 1 se va incheia inainte de sarbatorile de iarna, va avea o durata de 14 saptamani, notează Observator.

Materia va fi structurată în aşa fel încât să fie adaptată duratei celor două semestre, susţine ministrul. Însă, aici oficialul se bazaeză pe ajutorul dascălilor.

Structura anului școlar 2021-2022 va fi schimbată

"Singura problema e aceea a evaluării și notării, care va trebui să fie facută într-o perioadă mai scurtă. Mizez pe sprijinul cadrelor didactice, sunt convins că vor găsi soluții în favoarea elevilor", spune Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Citește și: Elevii vor fi testați anti-COVID-19 la școală. Părinții copiilor trebuie să-și dea acordul printr-un formular

Până atunci, regulile de protecţie în şcoli sunt importante. Unele sunt greu de aplicat, cum ar fi distanţarea de un metru între elevi. Mai ales, că multe clase nu au spaţiu suficient.

"Pentru a fi cât se poate de clar: se recomandă distanță minimă de un metru. Dar, având în vedere că nu se poate schimbă infrastructură școlară din România, pe parcursul a câteva zile, mizez pe priceperea managementului din fiecare școală. Monitorizăm această pricepere pentru a asigura o distanțare maxim posibilă", mai spune Sorin Cîmpeanu.

Citește și: Povestea băiatului care a stat în comă zece luni și nu știe despre pandemia de Covid-19, deși a luat virusul de două ori

Deşi în şcoli se va face triaj, este nevoie şi ca părinţii să-şi evalueze copilul înainte să plece de acasă.

"Reguli simple pentru părinți: evaluarea copilului acasă și păstrarea lui acasă, dacă are orice fel de simptome care ar putea să indice o infecţie cu COVID-19", spune ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

La apariţia unui caz de COVID în rândul preşcolarilor sau al elevilor din învăţământul primar, cursurile se vor suspenda timp de 14 zile. La gimnaziu sau liceu, decizia suspendării cursurilor se va lua de conducerea şcolii împreună cu Direcţia de Sănătate Publică. Însă, pentru ca elevii să poată fi testaţi este nevoie de acordul părinţilor.

Citește și: Primele reacții adverse grave după vaccinarea anti-coronavirus. Cum s-au manifestat și cât au durat

"Este necesar din partea parintilor sa isi exprime acordul informat cu privire la testare, va exista pe pagina MS un formular tip. Doar testand putem sa pastram pe toata lumea in siguranta", mai spune ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Până acum, 2.181 de şcoli sunt în scenariul verde, 903 în scenariul galben şi 149 în scenariul roşu.

Elevii vor fi testați anti-COVID-19 la școală. Părinții copiilor trebuie să-și dea acordul printr-un formular... Rezultate extrageri Loto 7 februarie 2021. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și No...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x