Antena Căutare

Primele reacții adverse grave după vaccinarea anti-coronavirus. Cum s-au manifestat și cât au durat

Au apărut primele reacţii adverse grave după vaccinare. Un medic din Vâlcea a ajuns la spital după ce nu şi-a mai putut controla o parte a feţei, iar un rezident din Cluj spune că a avut o pareză temporară pe partea stângă a corpului.

Reacții adverse după vaccinul anti-COVID-19 Galerie
Primele reacții adverse grave după vaccinarea anti-coronavirus. Cum s-au manifestat și cât au durat | Hepta

Doctoriţa din Vâlcea s-a dus la rapel joia trecută, pe 28 ianuarie. După administrarea serului, a rămas 15 minute sub supravegherea medicului din centrul de vaccinare. Exact aşa cum prevede protocolul, notează Observator.

Pentru că nu mai avea probleme, femeia a fost trimisă acasă. A doua zi, s-a întors în Spitalul din Vâlcea pentru că avea contracții convulsive ale mușchilor la mâini. A fost internată la neurologie şi medicii i-au făcut mai multe investigaţii. Duminică, au externat-o. Două zile mai târziu, a avut din nou nevoie de îngrijiri.

Ulterior a cerut să fie transferat în Capitală. De azi, femeia e internată la Spitalul Universitar. Reprezentanţii unităţii spun că aceasta se simte bine.

Reacțiile adverse după vaccinarea anti-coronavirus

Ministerul Sănătăţii a fost informat de către reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică despre înregistrarea unei reacţii adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer.

Paralizia facială se află printre reacţiile adverse rare la vaccin şi poate apărea un caz la 10.000 de oameni. A fost raportată la 4 persoane dintre cele care au participat la studiile clinice efectuate de Pfizer. La trei dintre acestea, reacţia a apărut după rapel.

Citește și: Povestea băiatului care a stat în comă zece luni și nu știe despre pandemia de Covid-19, deși a luat virusul de două ori

Un medic rezident din Cluj susţine că şi el a avut reacţii adverse grave după prima doză de vaccin împotriva COVID.

"Mă simţeam foarte, foarte moleşit, cu cefalee, dureri musculare, stare de greaţă, ameţeală, iar noaptea, când m-am trezit, nu am putut să mă mişc. A fost ca o semiparilizie pe partea stângă, în zona în care a fost şi administrată prima doză", a declarat medicul rezident.

Peste 460 de mii oameni au fost vaccinaţi până acum cu o doză şi circa 165 de mii au primit şi rapelul. Doar în 2100 de cazuri au fost raportate reacţii adverse.

Medicului i s-a facut rau la 90 de minute dupa vaccinare. A doua doza. A mers in spital, a ramas doua zile. Era in parametrii normali asa ca a plecat

Citește și: Restricții după vaccinare. Ce sunt obligați românii să respecte, în continuare, chiar și după ce s-au imunizat

O reacție adversă severă a fost înregistrată în județul Vâlcea. O tânără, medic ORL, a suferit o paralizie facială temporară și a fost inconștientă pentru scurt timp la nici trei ore după ce a primit a doua doză de vaccin anti-Covid. Și-a revenit după ce a fost transportată la spital. Femeia este bine acum, iar epidemiologii fac investigații să lămurească ce s-a întâmplat.

Datele de la Institutul Național de Sănătate Publică arată că sunt în investigare 13 reacții adverse, mai grave decât cele semnalate în mod obișnuit.

Citește și: Cât durează, cu adevărat, imunitatea la vaccinul anti-COVID. Raed Arafat a oferit o serie de informații

Ministerul Sănătății a fost informat, joi, de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre o reacție adversă rară, respectiv paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer.

Cum vor începe școlile de luni. Ministerul Educației a publicat lista cu scenariul în care se încadrează fiecare localit... Elevii vor fi testați anti-COVID-19 la școală. Părinții copiilor trebuie să-și dea acordul printr-un formular...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x