Antena Căutare

Studentii incep protestele fata de noua lege a Educatiei

Astazi, studentii vor intra in greva japoneza, iar pentru marti au gasit o modalitate inedita de a-si exprima nemultumirea fata de lege. Vor scoate cearsafurile pe geamul caminelor. Peste 25.000 de studenti sunt asteptati sa participe la proteste.


"Studentii au o reprezentare sub 5% in majoritatea universitatilor din Romania in ceea ce priveste modalitatea de desemnare a rectorilor, desi studentii sunt in proportie de 90% parte a mediului universitar", a spus Daniela Alexe.

Miercuri studentii vor pune cearsafuri pe universitati, camine sau cantine cu mesajul "Vrem 25%. Drepturile studentilor nu sunt negociabile", iar joi organizatiile ANOSR vor trimite catre MECTS cate un pachet cu alimente, asemenea celor primite de studenti de la parintii lor.

In timp ce studentii protesteaza in stilul lor, profesorii vor iesi in strada. Intre 2 si 4 martie, in fata Ministerului Educatiei, cateva sute de cadre didactice vor cere punerea in aplicare a deciziilor date de instantele judecatoresti cu privire la majorarea salariilor cu 33% si revenirea la norma de 16 ore pentru profesorii cu vechime. (foto :Intact Images)

sursa:Jurnalul

Sorin Blejnar, presedintele ANAF: "Sub nicio forma nu ma gandesc sa ma retrag din functie"... Biserica Sfintii Trei Ierarhi din Neamt s-a facut scrum. Lacasul de cult avea peste 200 de ani si era considerat monumen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x