Antena Căutare

Ce surpriză îi așteaptă pe români la Parada Națională de 1 Decembrie! Este prima oară când vom vedea această tehnologie revoluționară în țara noastră

În premieră la Parada Națională de 1 Decembrie unde vom sărbători Centenarul, va fi prezentat Sistemul Patriot, un sistem de apărare avansat. Astfel, un sistem de rachete sol-aer Patriot va fi prezentat în premieră la Parada Naţională organizată de 1 Decembrie la Arcul de Triumf.

Ce surpriză mare îi așteaptă pe români la Parada Națională de 1 Decembrie! Este prima oară când vom vedea această tehnologie revoluționară definlând în țara noastră!

În premieră la Parada Națională de 1 Decembrie unde vom sărbători Centenarul, va fi prezentat Sistemul Patriot, un sistem de apărare avansat. Astfel, un sistem de rachete sol-aer Patriot va fi prezentat în premieră la Parada Naţională organizată de 1 Decembrie la Arcul de Triumf. Conform unor informații difuzate de Radio România Actualități, Sistemul Patriot care este prezentat aparține SUA, dar urmează să fie achiziţionat de Armata României.

La paradă va fi prezent şi un detaşament de rezervişti voluntari care va defila în premieră alături de trupele regulate ale Ministerului Apărării Naționale şi MAI.

Comandantul Paradei Naţionale, generalul-locotenent Adrian Tonea, prim-locţiitor al şefului Statului Major al Apărării, a declarat pentru Radio România Actualităţi că în acest an, blocurile de paradă vor fi conduse chiar de comandanţii de mari unităţi. Astfel, îi vom putea vedea în fruntea detaşamentelor pe locţiitorul şefului SMAp pentru operaţii şi instrucţie, generalul de flotilă aeriană Vasile Toader, comandantul Diviziei NATO de la Bucureşti, generalul de brigadă Daniel Petrescu dar şi pe comandantul flotei, contraamiralul Daniel Căpăţînă şi generalul de brigadă Dorin Ioniţă care va defila călare cu uniformă de cavalerie identică cu cea a trupelor româneşti din 1918.

"Maşinile de luptă ale infanteriei Piranha 5. Un alt element de noutate îl reprezintă un sistem de rachete sol-aer Patriot din dotarea forţelor armate americane dislocate în Europa. Alte elemente de noutate îl reprezintă detaşamentele în ţinută specifice epocii, uniformele fiind croite păstrând autenticitatea detaliilor şi aspectul general al uniformelor din acea vreme. Vorbim, de asemenea, de un detaşament de rezervişti voluntari care vor defila în premieră la o paradă militară naţională. Un alt element de noutate îl reprezintă un detaşament al forţelor armate americane de la Baza 99 Aeriană Deveselu", a declarat la RRA generalul Adrian Tonea, la RRA, despre noutăţile paradei.

Sursă:defenseromania

S-a aprobat astăzi! De la 1 ianuarie peste 7000 de români vor primi mai mulți bani! Vezi dacă te afli și tu pe listă!... Zile libere doar pentru o parte dintre români. Anunț de ultim moment despre minivacanța de 1 Decembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x