Antena Căutare

Tot mai multi romani isi cumpara pistoale!

Pentru siguranta personala. Sau, cel putin, asa sustin acestia. Speriati, sau nu, de inmultirea infractiunilor, atat barbatii, cat si femeile trec din ce in ce mai des pragul magazinelor de arme. Anul trecut, a crescut cu 16.000 numarul detinatorilor de arme, la noi in tara. Clientii stiu exact ce vor, nu vin la intamplare. Unii sunt dispusi sa lase si cateva sute bune de lei , dar sa plece cu dispozitivul de autoparare la pachet.

Legea spune ca daca ai peste 18 ani, esti apt din punct de vedere psihic, nu ai fost niciodata condamnat si te simti in pericol, poti purta o arma neletala.

Pretul unei arme pentru auto -aparare porneste de la 550 de lei si ajunge pana la 2.100 de lei. La pretul pistolului se adauga si cel al cartuselor care costa intre 2 si 5 lei bucata.

In Romania exista peste 200.000 de arme. Dintre acestea jumatate sunt letale, in mare parte fiind vorba despre arme de vanatoare. Permisele de port arma sunt, insa, de doua ori mai putine. Explicatia este simpla: un roman detine, de obicei, doua sau chiar trei arme pe acelasi permis.

Ca si exemplu negativ, focuri de arma au fost trase, sambata dimineata, in centrul Capitalei. Doi barbati s-au luat la cearta si, la un moment dat, unul dintre acestia a scos un pistol neletal si a tras.

Barbatul impuscat a ajuns la spital, impuscat in... deget. Cel care a tras a fost prins si a fost dus la audieri.

Sursa: Jurnalul National

Seful vamii din Ploiesti, Cornel Costea, arestat pentru 29 de zile... Blejnar, in mijlocul unei anchete penale privind contrabanda cu produse petroliere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x