Antena Căutare

Municipalitatea ofera truse de prim ajutor locuitorilor din cladirile cu risc seismic. Consolidarile au fost amanante!

Dupa ce n-au reusit sa consolideze cladirile care stau sa cada in Bucuresti, autoritatile le dau celor care locuiesc acolo o arma anticutremur: truse de prim ajutor. Ar fi o poveste amuzanta, daca n-ar fi in joc viata unor oameni! Ideea ii revolta pe oameni, care asteapta consolidarea imobilelor de aproape 20 de ani.

Imaginile din 4 martie 1977 ii urmaresc si acum pe bucuresteni. Atunci, un cutremur de 7,2 grade pe scara Richter a pus la pamant 33 de cladiri. Acum un astfel de seism ar distruge peste 670 de imobile in care locuiesc aproximativ 450.000 de persoane. Lucrarile de consolidare merg greu, asa ca municipalitatea a venit cu o solutie de moment: trusele de prim ajutor.

Trusele de supravietuire contin o lanterna, baterii, o folie termoizolanta, pelerina de ploaie, masca de gaze si un kit sanitar cu alcool sanitar, leucoplast, un aparat pentru oxigen, bandaje, atele, o foarfeca si comprese sterile. In plus, primaria ofera ca bonus si o casca pentru protectie.

Pentru eficienta truselor garanteaza si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, desi trebuie sa avem in vedere ca astfel de truse nu suplinesc operatiunea de consolidare a acestor cladiri.

Costurile sunt insa greu de estimat. In Bucuresti exista 670 de imobile incadrate in clasele 1 si 2 de risc seismic pentru reconsolidarea carora municipalitatea ar plati aproximativ 1.200 de lei pe metrul patrat, adica sute de milioane de lei in total. Solutia privizorie e mult mai ieftina.

Locuitorii din afara Capitalei vor putea ajunge in centrul Bucurestiului cu trenul!... Aproximativ 1.400 de locuinte au ramas fara gaze in urma incendiului de la complexul rezidential din Capitala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x