Antena Căutare

Un avion militar s-a prabusit langa Craiova in timpul unui zbor de antrenament: pilotul a decedat, copilotul grav ranit

Un avion IAR 99 Soim, cu dubla comanda, s-a prabusit, joi, in jurul orei 10.30, in zona Aeroportului Craiova. Aeronava apartine Centrului de Cercetari si Incercari in Zbor Craiova, iar accidentul s-a produs la scurt timp de la decolare, la 500 de metri nord de pista. In urma impactului, pilotul si-a pierdut viata, in timp ce instructorul aflat la bord a fost ranit si preluat de un echipaj SMURD, fiind transportat la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova.

Pilotul mort in accidentul aviatic de la Craiova este comandorul Aurelian Cojocaru. Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Apararii Nationale, comandorul Cojocaru era seful Sectiei piloti incercare, navigatie si meteorologie si avea 900 de ore de zbor pe acest tip de aeronava. El avea 48 de ani, era casatorit si avea un copil.

Locotenent-comandorul Relu-Mihail Ioana, ranit in urma accidentului aviatic care a avut loc joi in judetul Dolj, a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central (SUUMC), fiind internat in Clinica Anestezie Terapie Intensiva si urmand sa fie operat.

MApN precizeaza, intr-un comunicat, ca locotenent-comandorul Relu-Mihail Ioana, in varsta de 36 de ani, ranit in urma accidentului aviatic care a avut loc joi in judetul Dolj, a fost preluat, de la Flotila 90 Transport Aerian, cu o ambulanta de urgenta si resuscitare si transportat la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC). Potrivit sursei citate, pe durata transportului nu s-au inregistrat evenimente medicale deosebite care sa puna in pericol viata pacientului.

"Ofiterul a fost adus, la ora 17.10, la Unitatea Primiri Urgente a SUUMC, unde a fost asteptat de o echipa medicala multidisciplinara constituita din medici specialisti. In urma efectuarii examenelor clinice si paraclinice, s-a decis internarea pacientului in Clinica Anestezie Terapie Intensiva, in vederea stabilizarii functiilor vitale. Pacientul are multiple fracturi si arsuri de gradul II si III pe aproximativ 12% din suprafata corpului si urmeaza sa fie operat. La acest moment, prognosticul medicilor este rezervat pentru urmatoarele 24-48 de ore", se arata in comunicatul MApN.

Foto: Intact Images

Noi proteste in Piata Universitatii: "Curtea Constitutionala e Basisto-penala"... Prognoza meteo pentru doua saptamani. Vezi cand incep ploile in fiecare regiune!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x