Antena Căutare

Un baiat de 11 ani din Zalau cantareste 130 de kilograme si se lupta cu o tumoare craiana

La 11 ani, un baiat din Zalau are 130 de kilograme, iar o tumoare craniana ii pune in pericol viata. Operatia pe care ar trebui sa o faca in strainatate costa 83.000 de euro. O suma imposibil de adunat pentru bunicii care il cresc, bolnavi si ei.

Cartea de rugaciune ii este carte de capatai lui Ionut. Are numai 11 ani, dar greutatile l-au obligat sa se maturizeze inainte de vreme. La trei ani, medicii l-au diagnosticat cu o afectiune la sistemul endocrin. De atunci, a inceput sa ia in greutate, iar acum cantareste 130 de kilograme.

“Poate sa faca infarct in orice moment in somn, de la grasime. El a avut 20 de milimetri de tumoare pe nervul optic si i-a scos cinci milimetri, ar mai avea inca 15 milimetri de tumoare pe nervul optic”, spune bunica baiatului.

In vreme ce colegii sai viseaza la jucarii sau vacante, singurul sau vis este sa traiasca. Din pacate, in Romania nu se mai poate face nimic pentru Ionut. Doar o operatie in strainatate dar putea salva. O operatie care costa 83.000 de euro.

“Daca s-ar gasi oameni cu suflet care sa ne ajute sa-l putem face bine… El acum are probleme si cu ochiul stang, are probleme si cu ochii, nu mai vede”, mai spune bunica lui Ionut.

Operatia care ii da o sansa la viata lui Ionut se poate face si cu ajutorul statului. Bunicii acestuia trebuie sa gaseasca un spital dispus sa-l opereze pe baiat.

Este nevoie de o confirmare scrisa din partea unitatii sanitare din statul membru UE prin care se certifica ca pacientul respectiv este programat pentru interventia chirugicala respectiva si ca accepta formularul E112.

Bunicii fac deja sacrificii imense ca sa-i plateasca tratamentul pentru obezitate.

Ziua Unirii a fost sarbatorita in mai multe orase ale tarii. Cel mai important moment, retragerea cu torte... Patru romani au fost arestati in Italia pentru comiterea mai multor jafuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x