Antena Căutare

Un elev din Botoşani a fost admis FĂRĂ examen la Universitatea Cambridge!

Un elev de liceu din Botoșani a reușit să marcheze o reușită la care unii nici nu îndrăznesc să viseze: tânărul a fost admis la Universitatea Cambridge, fără să mai fie nevoie să susțină un examen!

Un elev de liceu din Botoșani a reușit să marcheze o reușită la care unii nici nu îndrăznesc să viseze: tânărul a fost admis la Universitatea Cambridge, fără să mai fie nevoie să susțină un examen!

Aceasta este incredibila poveste a lui Ștefan Răzvan Bălăucă, o adevărată mândrie pentru țara noastră. Rezultatele extraordinare obţinute la concursuri internaţionale, la diferite materii, i-au asigurat tânărului un loc la prestigioasa universitate britanică.

Cea mai recentă performanţă a obţinut-o chiar săptămâna trecută, la Olimpiada internaţională de fizică a ţărilor asiatice.

Pasiunea pentru studiu a fost parcă întipărită în ADN-ul lui Ştefan. Născut într-o familie de dascăli, i-a plăcut de mic să ştie cât mai multe despre tot ce-l înconjoară.

Era în clasa a doua când a participat la primul concurs. Iar de atunci, premiile s-au tot adunat: limba română, matematică, informatică, fizică, biologie sau limba engleză.

Acum, graţie notelor bune obţinute la concursuri, Ştefan şi-a asigurat locul de student la Colegiul Trinity de la Cambridge.

Asta înseamnă că pentru performanţele obţinute, Ştefan a luat deja Bacalaureatul cu 10 pe linie. Liceanul este o mândrie nu doar pentru familie, ci şi pentru dascălii săi de la Colegiul "Mihai Eminescu" din Botoşani.

Iar la vârsta la care alţi tineri încă nici nu ştiu ce drum vor alege în viaţă, Ştefan este motiv de laudă pentru toată comunitatea din municipiul Botoşani.

La sfârşitul lunii mai, Ştefan va participa la selecţia naţională pentru desemnarea celor şase olimpici care vor reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Matematică.

Nunta regală e azi! Harta cu programul complet al ceremoniei de la Windsor... Vremea se înrăutățește duminică! Ce anunță meteorologii pentru ziua de 20 mai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x