Antena Căutare

Un laureat al Nobelului pentru Chimie a dezvăluit care este cea mai eficientă metodă de a te feri de COVID-19! „Acest secret a ajutat China!”

Un laureat al premiului Nobel pentru Chimie, Mario Molina, a dezvăluit care este cea mai eficientă metodă de prevenire a transmiterii noului coronavirus de la om la om.

Galerie
Un laureat al Nobelului pentru Chimie a dezvălui care este cea mai eficientă metodă de a preveni COVID-19! „Acest secret a ajutat China!” | profimediaimages.ro

Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători condusă de un profesor al Universităţii Texas A&M, refuzul de a purta mască creşte dramatic şansele unei persoane de a fi infectate de virusul COVID-19. Coautor al lucrării este și Mario Molina, profesor la Universitatea din California-San Diego şi cobeneficiar al Premiului Nobel pentru Chimie din 1995.

Renyi Zhang, profesor al Universităţii Texas A&M şi colegii de la Universitatea Texas, Universitatea California-San Diego şi California Institute of Technology şi-au publicat lucrările în ediţia curentă a PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences), conform Science Daily.

Echipa a examinat modul în care virusul COVID-19 este transmis de la o persoană la alta. Studiind strategiile adoptate de autorităţi în China, Italia şi New York City şi numărul de infecţii, cercetătorii au descoperit că folosirea măştii a redus numărul de infecţii cu peste 78.000 în Italia (în perioada 6 aprilie-9 mai) şi cu peste 66.000 în New York (din 17 aprilie în 9 mai).

„Rezultatele noastre arată clar că transmisia aeriană prin aerosoli proveniţi de la respiraţie reprezintă calea dominantă pentru răspândirea COVID-19", a spus Zhang.

Articolul continuă după reclamă

„Analizând tendinţele pandemice în contextul în care nu s-a purtat mască şi folosind metoda statistică plus proiectarea tendinţelor, am calculat că peste 66.000 de infecţii au fost prevenite prin utilizarea măştii de protecţie în puţin peste o lună în New York”, a adăugat el, potrivit adevarul.ro.

În concluzie, purtarea măştii în public reprezintă cea mai eficientă metodă de prevenire a transmiterii interumane.

„Acest mijloc de protecţie ieftin, împreună cu distanţarea socială şi alte proceduri, reprezintă cea mai eficientă modalitate de a opri pandemia de COVID-19. Lucrările noastre subliniază, de asemenea, că este esenţial în luarea deciziilor pentru actualele şi viitoarele pandemii de sănătate publică să se apeleze la date ştiinţifice robuste.", a mai spus el.

Unul dintre coautorii lucrării este Mario Molina, profesor la Universitatea din California-San Diego şi cobeneficiar al Premiului Nobel pentru Chimie din 1995 pentru rolul său în înţelegerea ameninţării la adresa stratului de ozon al Pământului.

Citește și: Un set de tripleți s-a născut cu coronavirus! Mama lor nu are simptome! Medicii, avertisment! „Este posibil ca bebelușii să fie atacați de COVID-19 în acest fel!”

„Studiul nostru stabileşte foarte clar că folosirea măştii nu este utilă numai pentru a preveni ca picăturile de tuse infectate să ajungă la persoane neinfectate, dar este, de asemenea, crucială pentru ca aceste persoane neinfectate să evite să inspire particule atmosferice foarte mici (aerosoli) pe care persoanele infectate le emit atunci când vorbesc şi care pot rămâne în atmosferă zeci de minute şi pot călători zeci de metri", a spus Molina, potrivit adevarul.ro.

Un laureat al Nobelului pentru Chimie a dezvăluit care este cea mai eficientă metodă de a te feri de COVID-19! „Acest secret a ajutat China!”

Măștile de protecție, cea mai eficientă metodă de a te feri de COVID-19.

profimediaimages.ro

Purtarea măștilor, „secretul” ce a ajutat China, în pandemia de coronavirus

Zhang a spus că mulţi oameni din China au purtat măşti de faţă de ani buni, în principal din cauza calităţii proaste a aerului din ţară.

„Deci oamenii sunt obişnuiţi cu asta. Purtare obligatorie a măştii a ajutat China să controleze focarul de COVID-19.”, a spus el.

Citește și: Descoperire neașteptată în sângele pacienților vindecați de coronavirus. Teoria anticorpilor se năruie: „Am găsit un indicator mai sensibil al expunerii la COVID-19”

Zhang a mai spus că rezultatele ar trebui să transmită un mesaj clar oamenilor din întreaga lume - purtarea măştii este esenţială în lupta împotriva virusului.

„Lucrările noastre sugerează că eşecul în controlarea propagării COVID-19 la nivel mondial este atribuit în mare măsură nerecunoaşterii importanţei transmiterii virusului pe cale aeriană”, a spus el.

Distanţarea socială şi spălarea mâinilor trebuie să continue, dar aceasta nu sunt suficiente pentru a ne proteja. Purtarea unei măşti de faţă, precum şi spălarea mâinilor şi distanţarea socială va reduce considerabil şansele oricui de a contracta virusul COVID-19, după cum a conchis cercetătorul.

Autoritățile pregătesc noi măsuri! Ministrul Sănătății, informații de ultim moment: „Vor fi restricții”... Explozie de cazuri de coronavirus în trei județe din țară, în ultimele 24 de ore. Unde s-au înregistrat cele mai multe î...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x