Antena Căutare

„Cel puțin 50 dintre cele 1.000 de cazuri noi de COVID-19 pe zi sunt forme severe!”. Un medic din prima linie, previziune cumplită, pentru România! În se situație se va ajunge

Un medic român aflat în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus a declarat că cel puțin 50 dintre cele aproape 1.000 de cazuri noi de îmbolnăviri de COVID-19 înregistrate zilnic sunt forme severe. Doctorul a făcut o previziune sumbră.  

„Cel puțin 50 dintre cele 1.000 de cazuri noi de COVID-19 pe zi sunt forme severe!”. Un medic din prima linie, previziune cumplită, pentru România! În se situație se va ajunge
„Cel puțin 50 dintre cele 1.000 de cazuri noi de COVID-19 pe zi sunt forme severe!”. Un medic din prima linie din România, previziune cumplită! În se situație se va ajunge

Potrivit medicului, urmează „2-3 săptămâni în care este posibil ca oamenii să nu mai poată ajunge pe un loc la terapie intensivă, neavând practic posibilitatea de a se duce până la capăt lupta pentru viața lor", a avertizat Dragoș Zaharia, medic la Institutul Marius Nasta din București, spital din prima linie COVID.

Doctorul Dragoș Zaharia susține că, din cauza celor care nu înțeleg că fiecare viață este prețioasă și că respectarea acestor masuri minimale este un preț mic plătit pentru a salva o viață, spitalele sunt invadate de cazuri de COVID-19, în acest moment.

„O iubea mult!”. S-a cățărat pe un zid al spitalului, în fiecare zi, pentru a-și veghea mama cu COVID-19, aflată pe patul de moarte

„Am ales să lucrez la COVID pentru o perioadă nedeterminată, până la sfârșitul acestei epidemii sau până când nu va mai fi nevoie de mine în acest scop... Aș avea mai mult de oferit ca pneumolog însă în aceste momente cred că fiecare dintre noi trebuie să contribuie la limitarea numărului de vieți pierdute.

După cum știți sau cum ați constatat deja pe propria piele, datorită unor imbecili care se află atât în comunitate cât și in foruri mai înalte sau în presă, care nu înțeleg că fiecare viață este prețioasă și că respectarea acestor masuri minimale este un preț mic plătit pentru a salva o viață, suntem invadați de un număr mare de cazuri.", a spus el.

Medicul din prima linie, previziune cumplită: Unii bolnavi de COVID-19 ar putea să nu aibă loc la terapie intensivă

Cea mai mare teamă a medicului Dragoș Zaharia este că, în perioada următoare, este posibil ca nu toți pacienții care au nevoie să își mai găsească un loc la terapie intensivă, din cauza numărului mare de cazuri.

Încă un simptom al infectării cu noul coronavirus, descoperit! Pacienți: „COVID-19 ne-a răpit și frumusețea!”

„Sincer, nu îmi dau seama unde ajung cele 1.000 de cazuri noi. Sigur că nu toți au nevoie de internare. Dar au dreptul la îngrijirea sănătății. Dintre aceștia, cel putin 50 sunt forme foarte severe. Este mult pentru sistemul nostru de sănătate.

Pot doar estima că vor fi 2-3 săptămâni în care este posibil ca oamenii să nu mai poată ajunge pe un loc la terapie intensivă, neavând practic posibilitatea de a se duce până la capăt lupta pentru viața lor. În această aventură pe care o voi parcurge, mă va consola gândul că măcar cei pe care îi îngrijim la spital ne vor fi recunoscători. Ei sunt mai mulți decât imbecilii societății, decât cei antisociali. Poate că vocea lor va răsuna mai tare decât cea a imbecilității.", a mai spus medicul.

Marți, a fost raportat un nou număr-record de noi cazuri de coronavirus, în România: 994. La ora raportării, erau 297 de pacienți cu COVID-19 la terapie intensivă.

Când vor putea fi organizate nunți și botezuri în România, ca înainte de pandemie. Anunțul făcut de președintele ANSVSA:... NEWS ALERT! Medicii au ieșit în stradă și protestează în fața Guvernului! "Nu mai putem! Și noi suntem oameni"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x