- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Mutația D614G a virusului SARS-CoV-2, descrisă de unii oameni de știință ca fiind de până la 10 ori mai contagioasă în culturi celulare, a fost detectată încă de acum două luni, într-un procent majoritar, de 96%, la pacienții din România testați în cadrul studiului desfășurat de MedLife pentru secvențierea genoamelor noului coronavirus, potrivit hotnews.ro.
Informațiile actuale sugerează că mutația D614G nu reprezintă un factor mai mare de risc pentru mortalitate, așa cum o reprezintă vârsta pacientului sau prezența comorbidităților.
Datorită faptului că mutația D614G se află într-o regiune a proteinei care este mai puțin importantă pentru dezvoltarea unui răspuns imun corespunzător, este puțin probabil ca elaborarea vaccinurilor să fie afectată de prezența acestei mutații.
Nu au fost identificate date care să dovedească faptul că pacienții infectați cu tulpina D614G a virusului au dezvoltat forme mai severe de boală.
Virusul SARS-CoV-2 a suferit mai multe mutații de la începutul pandemiei, însă doar această mutație, D614G, a devenit dominantă în ultimele luni, fiind în măsură să modifice caracteristicile tulpinii inițiale. Este puțin probabil ca elaborarea vaccinurilor să fie afectată de prezența acestei mutații.
Patriarhul Daniel vrea să facă legea în școli. Ce modificare i-a cerut, de urgență, ministrului Educației... Tânără infectată cu noul coronavirus, scene dramatice pe plajă, în Eforie. Oamenii au sărit să o ajute, fără să își dea ...