Antena Căutare

Un polițist a fost prins beat criță la volanul mașinii de serviciu! Șeful acestuia, după ce a aflat rezultatul etilotestului: ”Putea să provoace o tragedie!”

Un polițist din Iași riscă să fie dat afară din cadrul Poliției Locale, după ce a fost prins de colegi în timp ce conducea băut. 

Un polițist din Iași a fost dat afară din cadrul Poliției Locale, după ce a fost prins de colegi în timp ce conducea băut.

Alexandru Zîmbreanu trebuia să intre în tura de dimineață, însă înainte trebuia să participe la o instruire. Pentru că se afla sub influența alcoolului, acesta a mers la serviciu, a luat cheia mașinii de serviciu și a plecat în patrulare împreună cu un coleg.

Şeful care desfăşura instruirea a remarcat absenţa lui Zîmbreanu şi s-a informat despre situaţie, aflând că acesta plecase direct la stradă. Deoarece autoturismele instituţiei sunt monitorizate, Zîmbreanu a fost reperat rapid în trafic, iar un alt echipaj a mers după el. Poliţiştii au observat că Zîmbreanu este băut şi şi-au anunţat şefii, iar aceştia le-au recomandat să cheme un echipaj de poliţie de la Biroul Rutier Iaşi. Aceştia din urmă l-au testat pe poliţistul local, iar aparatul a arătat o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, pe numele lui Zîmbreanu a fost deschis dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului: ”În data de 8 septembrie, poliţistul local Z.A., planificat în serviciul schimbul unu, interval orar 06 - 14, a plecat în teren fără a mai participa la şedinţa de instruire condusă de către şeful de serviciu desemnat la comandă. Existând suspiciunea că poliţistul local ar fi sub influenţa băuturilor alcoolice, conducerea Poliţiei Locale Iaşi a solicitat un echipaj din cadrul Biroului Rutier Iaşi pentru testarea cu alcooltestul. În urma controlului a rezultat o concetraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Menţionăm că poliţistul local a fost cercetat de două ori în cadrul comisiei de disciplină din cadrul instituţiei, iar în ultima cauză, membrii comisiei au propus destituirea din funcţia publică“, se arată în comunicatul Poliţiei Locale Iaşi, potrivit ziaruldeiasi.ro.

De asemenea, în urma acestui caz, cercetat disciplinar este şi un coleg al bărbatului, întrucât s-a urcat în maşina acestuia şi au plecat în patrulă. Totul s-a întâmplat duminică dimineaţa, iar ulterior, iar acum polițistul riscăsă fie destituit din funcția public, acesta fiind anchetat de două ori anterior: „Noi nu tolerăm un asemenea comportament. Aflat sub influenţa alcoolului şi aflat la volanul maşinii instituţiei, acesta putea să provoace o tragedie. Colegul nostru a mai fost cercetat disciplinar pentru comportament neadecvat, în contradicţie cu uniforma de poliţist. Chiar şi în timpul liber, statutul poliţistului spune că trebuie să avem un comportament model. Or, dumnealui a fost cercetat pentru agresiune stradală. Nu acceptăm aşa ceva“, a spus comisarul Liviu Zanfi­rescu, şeful Poliţiei Locale Iaşi.

Dani Vicol, tânărul mort în accidentul produs de fiul lui Gino Iorgulescu, va fi înmormântat lângă sora lui: ”Familia e ... Au atacat un poștaș și au fugit cu banii de pensii în valoare de 200.000 de lei. Ce pedepse riscă bărbații...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x