Antena Căutare

UPDATE: Asistenta de la Giulesti, urmarita penal pentru ucidere din culpa, a fost retinuta

UPDATE 18.40: Asitenta de la Maternitatea Giulesti a fost retinuta de procurori pentru 24 de ore. Oamenii legii vor cere maine mandat de arestare preventiv, pe 29 de zile, pe numele acesteia. Potrivit Parchetului, Florentina Carstea a fost dusa in arestul Directiei Urmariri Penale.

Procurorul sef Marius Iacob, coordonatorul anchetei de la Maternitatea Giulesti, a anuntat, luni, inceperea urmaririi penale impotriva asistentei medicale care era de serviciu in momentul izbucnirii tragicului incendiu, in urma careuia cinci bebelusi si-au pierdut viata, fiind arsi de vii. Potrivit anchetatorilor, Florentina Carstea a lipsit 12 minute din salonul respectiv, perioada in care a izbucnit incendiul in Sectia TI unde se aflau bebelusii prematuri. Ea risca intre 7 si 12 ani de inchisoare.

"Asistenta medicala a lipsit intre 18:24 si 18:36. La ora 18:36 un alt cadru medical ce a observat incendiul a anuntat serviciul unic de urgenta", a spus Marius Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului instantei supreme.

Potrivit procurorului sef, asistenta avea obligatia de a supraveghea acea Sectie de Terapie Intensiva prematuri, in cele 12 minute cat se presupune ca a lipsit, fiind plecata prin alte saloane.

Asistentei medicala i s-au adus la cunostinta, luni, invinuirile de ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa.

Potrivit procurorilor, in urma audierilor si a realizarii altor proceduri, exista posibiltatea extinderii urmaririi penale asupra altor persoane fizice si juridice.

VIDEO! Si-au maltratat vecina si i-au dat foc... VIDEO! DN1: Accident grav, cu patru morti si patru raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x