Antena Căutare

UPDATE / Mitingul politistilor: Protestatarii au aruncat cu caschetele in curtea Palatului Cotroceni

O noua zi de proteste in Piata Victoriei. Peste 5.000 de politisti si angajati din administratia penitenciarilor protesteaza, vineri, in Capitala. Motivul: salarii decente si un loc de munca sigur.

UPDATE 15.50: Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa, a declarat ca presedintele Traian Basescu a transmis printr-un consilier ca manifestatia de la Cotroceni este ilegala. "Presedintele ne-a transmis prin consilierul sau ca nu vine sa vorbeasca cu noi, considerand mitingul ilegal. Probabil va veni cand vom fi mai multi si vom bloca Administratia Prezidentiala", a spus Bogdan Hossu, dupa intrevederea de mai bine de o ora pe care a avut-o cu Gabriel Piscociu, consilier de stat pentru Relatia cu Autoritatile Publice si Societatea Civila.

UPDATE 15.05: Vicepresedintele "Cartel Alfa" Toader Paraschiv, care a participat la discutiile de la Palatul Cotroceni, a declarat ca protestul nu va fi incheiat pana cand presedintele nu va veni sa discute cu ei, precizand ca nu vrea sa isi imagineze ce s-ar putea intampla daca seful statului nu va veni. Toader Paraschiv le-a spus protestatarilor ca a discutat cu consilierii Piscociu si Crisan, dar ca delegatia care a participat la negocieri a cerut ca presedintele Traian Basescu sa vina la discutii, pentru ca altfel ei nu pleaca din fata sediului Presedintiei.

UPDATE 14.20: Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, si alti lideri sindicali au fost primiti, la Cotroceni, de catre consilierul de stat Gabriel Piscociu, protestatarii urmand a-si prezenta revendicarile. Conform reprezentantilor Presedintiei, revendicarile celor cateva mii de protestatari vor fi primite de catre consilierul de stat pentru Relatia cu Autoritatile Publice si Societatea Civila, Gabriel Piscociu.

UPDATE 13:30: Politistii au ajuns la Palatul Cotroceni. Mai multi protestatari au aruncat cu caschetele in curtea palatului


UPDATE 12:15:
Politistii veniti sa protesteze in Piata Victoriei se indreapta spre Palatul Cotroceni, dupa ce termenul dat presedintelui Basescu a expirat. Protestatarii au solicitat ca presedintele Traian Basescu sa vina sa discute cu ei, amenintand ca altfel se vor indrepta catre Palatul Prezidential. Politistii au plecat spre Cotroceni, pe fondul sonor al imnului national.


UPDATE 11:32: Protestatarii au fost chemati pentru negocieri, la ora 12:30, la Ministerul Muncii.


UPDATE 11:20
Mihai Militaru, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, a declarat ca nu vor recurge la violenta, insa ca fortele de ordine vor incerca sa-i convinga pe protestatari sa nu se deplaseze in mars pana la Cotroceni, deoarece nu au autorizatie decat pentru un miting.

UPDATE 10:55
Politistii care protesteaza in Piata Victoriei din Capitala solicita ca presedintele Traian Basescu sa vina sa discute cu ei. In caz contrar, spun politistii, se vor indrepta catre Cotroceni la ora 12.00.

Marian Gruia, presedintele SNPPC, a facut apel la echipajele de servicii secrete din Piata Victoriei sa il anunte pe presedintele Traian Basescu sa vina in Piata Victoriei pana la ora 12.00. Daca nu accepta sa vina, la ora protestatarii se vor incolona si vor porni spre Cotroceni, a declarat Gruia.

A venit randul oamenilor legii sa se stranga in fata Palatului Victoria pentru a protesta impotriva masurilor de austeritate adoptate de Guvern. Astfel politisti, vamesi, cei de la ordine publica si siguranta nationala, dar si angajati din sectorul economic vor participa la miting, organizat de Cartel Alfa.

Politistii craioveni au facut o avanpremiera a protestului de astazi, inca de aseara. Era sa se sfarseasca prost pentru ei. Prefectul i-a amenintat pe politisti ca pune jandarmii pe ei daca protesteaza prea multi. Maxim 15, mai precis. Asa ca oamenii legii l-au sunat, sa gaseasca o solutie impreuna. Convorbirea n-a durat prea mult.

Pana la urma au decis sa protesteze fara sa treaca peste cuvantul "domnului prefect".

VEZI AICI ZONELE DE TRAFIC AFECTATE DE PROTESTE

Jaf la o casa de pariuri din Iasi... Tabloul "Car cu Boi" va fi scos la vanzare prin licitatie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x