Antena Căutare

UTIL Afla ce mananci! Care sunt deosebirile dintre carnea de cal si cea de vita

Desi intre carnea de vita si cea de cal sunt diferente mari, putini sunt in stare sa le deosebeasca. Cel mai probabil pentru ca cei mai multi romanii n-au vazut in viata lor o bucata de carne de cal. Unii ar face insa orice sa puna in farfurie carne sau preparate din carne de cal.

Carne de vita, de porc si carne de cal. In hala de productie, angajatii le amesteca, dupa retete proprii, cu diverse condimente. Daca cineva stie sa deosebeasca sortimentele de carne, ei sunt aceia.

Carnea de vita este mai deschisa la culoare, in timp ce aceea de cal are o nuanta mai inchisa. Cea din urma este chiar mai recomandata, deoarece contine mai putin colesterol.

Cu alte cuvinte, carnea de cal este mai sanatoasa decat vita. Nu intotdeauna, spun specialistii.

“Poate deveni nociva, in conditiile in care nu este controlata trasabilitatea acestei carni, nu se cunoaste tratamentul la care a fost supus animalul”, spune Geronimo Branescu, director DSV Constanta

Producatorii din Harghita isi iau materia prima direct din grajduri. Caii sunt apoi analizati de veterinar. Trec pe la un abator din zona si in cele din urma ajung. patru feluri de salam si doua de carnati. In magazin, produsele din cal au un raft dedicat. Au si ele publicul lor.

In comuna harghiteana Gheorgheni, armenii sunt cei mai mari consumatori de cal. Aici, nimeni nu se plange de calul din vitrina. Si nimeni nu se teme ca plateste pentru vita si primeste altceva. Cine nu vrea cal, nu cumpara.

Accident spectaculos! Ce s-a intamplat atunci cand un craiovean s-a urcat la volan fara permis... Operatia barbatului cu o tumora gigant in zona pelviana s-a incheiat dupa aproape 10 ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x