Antena Căutare

Valeriu Gheorghiță: „Suntem în valul patru al pandemiei”. Ce spune medicul despre varianta Delta a coronavirusului

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă susține că România a intrat în valul 4 de infectare cu coronavirus.

Valeriu Gheroghiță, purtând masca de protecție
Medicul Valeriu Gheoghiță susținem că ne aflăm în valul 4 al pandemiei de oronavirus | Hepta

Valeriu Gheorghiță a vorbit într-o conferință de presă despre creșterea numărului de cazuri de coronavirus și despr epropagarea tot mai intense a versiunii Delta în România.

Astfel, medicul a ajuns la concluzia că România a intrat în valul al patrulea al pandemiei, țara noastră aflându-se pe un trend ascendent în cee ace privește cazurile de infectare.

Totodată, medicul a atras atenția asupra faptului că varianta Delta este pe cale să devină dominantă în țara noastră.

Valeriu Gheorghiță, despre varianta Delta: „Este pe cale să devină dominantă în România”

„Este clar că suntem în momentul de faţă pe un trend ascendent din punct de vedere epidemiologic, suntem în valul patru, înregistrăm un număr din ce în ce mai mare de cazuri noi şi ca urmare a faptului că varianta Delta este pe cale să devină dominantă în România”, a precizat Valeriu Gheroghiță.

De asemenea, medicul a vorbit și despre importanța vaccinării.

„La nivelul medicilor de familie, în momentul de faţă sunt 2.730 de cabinete care înregistrează activităţi de vaccinare şi au fost vaccinate până pe data de 22 august peste 346.000 de persoane, majoritatea - 55%, fiind în mediul rural. La nivelul unităţilor sanitare sunt 149 de spitale publice care au activităţi de vaccinare pentru pacienţii cronici, pentru pacienţii internaţi şi au fost vaccinaţi, începând cu a doua jumătate a lunii mai, peste 7.177 de pacienţi cronici. Cred că este o oportunitate când ajungem la spital să solicităm, în cazul în care nu am fost vaccinaţi, să beneficiem de vaccinare”, a precizat Valeiu Gheorghiță.

Citește și: Noi amănunte despre vaccinarea femeilor însărcinate. Ce a transmis Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA

Grupul de Comunicare Strategică anunța marți o creștere mare a numărului de cazuri de coronavirus raportate în 24 de ore. Marți au fost înregistrate 782 de cazuri noi de COVID-19, 14 decese și 205 internări la secțiile de terapie intensivă.

Ce spune raed Arafat despre creșterea cazurilor de coronavirus

Anterior declarațiilor lui Valeriu Gheroghiță, șeful DSU, Raed Arafat a menționat că, în ciuda creșterii numărului de cazuri d ecoronavirus nu se așteaptă la o nouă carantinare ci la noi restircții:

„Nu asta e intenția și nu cred. Totuși, avem și câteva milioane de persoane vaccinate. Asta va avea un efect să scadă impactul pe sistemul sanitar sau să limiteze impactul. Nu mă aștept la un lockdown sau la măsuri dure cum au fost luate în alte state pe parcursul valurilor trecute”, a precizat șeful DSU., a declarat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, potrivit Observator.

Raed Arafat declară că se așteaptă observarea evoluției, cum va crește numărul cazurilor de COVID-19 și apoi incidența, pentru a vedea ce decizii se pot lua pentru protejarea tuturor oamenilor.

„Clar, (luăm decizii – n.r.) evitând închiderea economiei și închiderea școlilor și încercând să mergem mai mult pe soluții țintite local, zonal, pe anumite activități poate să limităm accesul parțial, dar nu total, pentru a proteja și personalul care lucrează și pentru a evita răspândirea. Este o răspândire care se face foarte ușor a variantei Delta”, a declarat Raed Arafat.

De asemenea, Raed Arafat a mai vorbit și despre varianta Delta a virusului care este mai periculoasă pentru tineri decât cea inițială.

Trupa Nirvana a fost dată în judecată pentru pornografie infantilă pentru coperta albumului "Nevermind"... Martin Adler, veteran din Al Doilea Război Mondial, s-a reunit cu copiii pe care i-a salvat. Imaginile au ajuns virale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x