Vestea care i-a șocat pe români! Centralele de apartament „vor fi interzise pentru că explodează”

Fostul viceprimar Andrei Neder, trecut de la ALDE la PNL, a fost criticat de presa buzoiană, după ce a spus că UE va „interzice” centralele de apartament pentru că „explodează”.

Centrale termice de apartament

Andrei Neder: „UE va interzice centralele de apartament. Ele sunt periculoase. Explodează! E mai ieftin în sistemul centralizat”.

Buzoienii.ro demontează însă spusele alesului: UE nu doreşte sub nicio formă să interzică centralele termice de apartament/casă/bloc. Nicio centrală de apartament pe gaz nu a explodat vreodată în ţară, ci gospodăriile au luat foc de la sobe, butelii, centrale pe lemne şi mijloace improvizate de încălzire.

Centralele pe gaz sunt sigure în exploatare. Cât despre costuri, specialiştii spun că preţul gigacaloriei în sistemul centralizat la Buzău, de exemplu, este de 577 lei, în timp ce gigacaloria produsă cu centrala de apartament pe gaz este de circa 200 lei.

Sursă: gandul.info

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri