Antena Căutare

Veşti proaste pentru studenţi! Totul a ieşit la iveală acum, cu puţin timp înainte de începerea noului an

Cu doar o lună înaintea deschiderii noului an universitar, la cea mai cunoscută universitate de petrol şi gaze din ţară - la Ploieşti - este criză severă de cadre didactice. Explicaţia este simplă - salariul unui începător într-o companie este de trei ori mai mare faţă de cei pe care l-ar câştiga la catedră.

Cu doar o lună înaintea deschiderii noului an universitar, la cea mai cunoscută universitate de petrol şi gaze din ţară - la Ploieşti - este criză severă de cadre didactice. Explicaţia este simplă - salariul unui începător într-o companie este de trei ori mai mare faţă de cei pe care l-ar câştiga la catedră.

Mai bine de şase departamente din cadrul Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti se confruntă cu această problemă. Asta pentru că tinerii absolvenţi, care ar avea dreptul să predea, preferă să lucreze chiar şi în alte domenii, doar să obţină un salariu bun.

"Cea mai mare criză de cadre didactice la ora actuală o avem la Facultate de Foraje, unde suntem numai cadre didactice în vârstă, cei tineri care urmăresc salarii cât de cât decente preferă să se ducă să se angajeze la diferite firme care într-adevăr au nevoie de ei decât să vină aici pe un salariu de 2.000 de lei net", a declarat Mihai Pascu Coloja, Rector Universitatea Petrol Gaze Poiesti

Imagini SFÂŞIETOARE, în Constanţa. Cu lacrimi în ochi, oamenii îi primesc pe inspectorii DSV în gospodării... Anunţ important despre voucherele de vacanță. Ce se întâmplă cu tichetele de la stat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x