Antena Căutare

VIDEO! Noi reguli pentru inscrierea copiilor la scoala: Vezi principalele modificari!

Copiii care au implinit sapte ani pana pe 31 august 2012 inclusiv merg obligatoriu in clasa intai, anul acesta. Chiar daca au fost sau nu la gradinita.

Pentru cei care au implinit sase ani pana la sfarsitul lui august, parintii trebuie sa aleaga, printr-o cerere scrisa. Ii pot trimite in clasa intai, daca cei mici au mers deja la grupa pregatitoare de la gradinita sau daca evaluarea arata ca sunt pregatiti. Cea de-a doua varianta este clasa zero, pregatitoare.

Parintii care au nelamuriri legate de clasa pregatitoare au la dispozitie un numar de telefon, gratuit, unde se pot informa. Ultimele 3 cifre reprezinta prefixul judetului de unde se face apelul.

Pentru moment, oficialii din Ministerul Educatiei garanteaza ca in scoli si in gradinite vor exista in toamna spatii suficiente pentru nou-infiintatul an de studiu.

Inscrierile oficiale vor incepe in martie, insa, de anul acesta, se fac in format electronic. Practic, parintele completeaza cererea online, o printeaza si merge cu ea la scoala in a carei circumscriptie locuieste.

Copiii care implinesc sapte ani in vara merg obligatoriu in toamna in clasa intai. Cei care implinesc sase ani insa, pot merge la clasa zero sau nu, asta aleg parintii. Ministerul Educatiei se va ocupa si de mobilare si cumpararea materialelor didactice.




Foto: Intact Images

VIDEO! Somerii din Bihor se bat pentru 120 de locuri de munca in Danemarca... Cod galben de ninsori si viscol - Vezi zonele afectate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x