Antena Căutare

Violenta in scolile din Romania: Zilnic au loc, in medie, 80 de batai, betii sau furturi

Bataia este o materie care se preda in scoli la cererea elevilor. Ei controleaza acest fenomen, iar de la an la an cazurile de violenta se inmultesc. 80 de lovituri, betii sau hotii au loc in fiecare zi in scolile din Romania. Sefii din Educatie recunosc ca sunt neputinciosi. Au gasit o singura solutie - sa interzica accesul strainilor in scoli, inclusiv pe cel al parintilor.

Cele mai multe batai raportate la inspectoratul scolar au loc intre elevii de clasa a unsprezecea. Asa ca inspectorii scolari au luat masuri: in scoala nu se va mai intra ca in gara. Vizitele vor fi programate ca la medic.

"Nu poti merge la scoala numai ca ti-ai adus aminte ca ai de adus o scutire pentru copil cunosc zona Landului Bavaria. Orice vizita a unui parinte in scoala se anunta cu cel putin 2 saptamani inainte si numai in masura in care dirigintele il poate primi", a declarat Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar din Bucuresti.

Putini parintii sunt de acord cu aceasta masura. Incurcati sunt parintii care viziteaza scoala zi de zi pentru ca au copiii in clasele primare. In urma cu patru luni a fost infiintata la nivelul Ministerului Educatiei o Comisie care sa monitorizeze fenomenul violentei in scoli. Pana astazi, aceasta comisie nu a facut publica nicio masura sau strategie nationala pentru combaterea violentei.

Romania, pe locul 5 in topul tarilor cu cei mai multi bolnavi de hepatita C din Europa... SOCANT! Bebelus abandonat intr-o punga de plastic, pe marginea unui parau...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x