Antena Căutare

UPDATE! Viscolul blochează România! Circulaţia pe 12 drumuri naţionale, întreruptă din cauza zăpezii şi a viscolului Polei pe A1

Cinci drumuri naţionale, majoritatea din judeţul Vaslui, precum şi porturile de la Marea Neagră au fost închise din cauza zăpezii şi a viscolului, iar pe autostrada A1 s-a format polei, traficul fiind deviat, anunţă Centrul Infotrafic.

UPDATE 12:00 Circulaţia pe 12 drumuri naţionale, majoritatea din Moldova, a fost întreruptă, porturile de la Marea Neagră au fost închise din cauza zăpezii şi a viscolului, iar pe autostrada A1 s-a format polei, traficul fiind deviat, anunţă Centrul Infotrafic.

Iaşi: Zeci de copaci s-au prăbuşit din cauza greutăţii zăpezii şi a vântului; printre arborii afectaţi, şi teiul lui Eminescu

Zeci de copaci s-au prăbuşit în municipiul Iaşi, din cauza greutăţii zăpezii şi a vântului puternic, iar mai multe maşini au fost avariate, printre arborii afectaţi fiind şi teiul poetului Mihai Eminescu, din Parcul Copou, mai multe ramuri ale acestuia rupându-se.

În mai multe zone ale Iaşiului, zeci de arbori s-au rupt sub greutatea zăpezii, iar câteva autoturisme au fost avariate.

Drumul care leagă municipiul Iaşi de aeroport a fost blocat în cursul dimineţii, echipele Primăriei lucrând la curăţarea şoselei de crengile căzute.

Totodată, în zona Copou, echipele Direcţiei de Servicii Municipale au tăiat mai mulţi copaci, pentru că exista pericol de prăbuşire.

De asemenea, teiul poetului Mihai Eminescu din Parcul Copou, un simbol al Iaşiului, a fost afectat, mai multe crengi rupându-se, din cauza greutăţii zăpezii.

”Aşa ceva eu nu am mai văzut de 20 de ani. Zăpada în livadă e până la genunchi. Copacii sunt cocoşaţi de zăpada grea şi umedă. I-am scuturat, fiindcă există pericol de rupere. Chiar dacă anul acesta corola de flori a fost afectată, măcar să nu aibă de suferit anul viitor”, a spus Romeo V., un ieşean care locuieşte la marginea oraşului.

În comuna Aroneanu, un localnic şi-a acoperit plantaţiile de căpşuni cu folie, pentru a le proteja de zăpadă şi de frig.

În judeţul Iaşi continuă să ningă viscolit, însă autorităţile se aşteaptă ca precipitaţiile să scadă în intensitate în cursul după-amiezii.

___________________________________________________

Cinci drumuri naţionale, majoritatea din judeţul Vaslui, precum şi porturile de la Marea Neagră au fost închise din cauza zăpezii şi a viscolului, iar pe autostrada A1 s-a format polei, traficul fiind deviat, anunţă Centrul Infotrafic.

Din cauza vremii, traficul rutier este întrerupt pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

- DN26 Vânători - Blăgeşti, în judeţele Galaţi şi Vaslui;

- DN24D, în judeţul Galaţi, între intersecţia cu DN26 (zona Tuluceşti) şi limita cu judeţul Vaslui;

- DN24A Murgeni – Fălciu, în judeţul Vaslui ;

- DN2F Vlădia – Ivăneşti, în judeţul Vaslui;

- DN11A Podu Turcului - Bârlad, în judeţul Vaslui; probleme pe acest drum sunt şi pe raza judeţului Vrancea.

În judeţul Iaşi, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe 28A Târgu Frumos - Paşcani, din cauza ninsorii viscolite.

Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, pe tronsonul kilometric 106 – 120, pe carosabil s-a format polei, traficul fiind deviat pe DN65 prin municipiul Piteşti. Poliţiştii recomandă şoferilor să mărească distanţa în mers între autovehicule, să reducă viteza şi să nu bruscheze comenzile.

În judeţul Constanţa, din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră - Constanţa-Nord, Constanţa-Sud, Midia şi Mangalia.

În jurul orei 5:30, Viscolul blochează România! Circulaţia pe cinci drumuri naţionale este întreruptă, porturile au fost închise din cauza zăpezii iar pe A1 s-a format poleitraficul feroviar a fost reluat pe magistrala 500, între staţiile Pufeşti şi Adjud, după remedierea avariei survenite la firul purtător al liniei de contact.

Ce ne rezervă astrele mâine, 21 aprilie. Atenție mare! Nativii acestei zodii trebuie să aibă grijă ce vorbesc... Sărbătoare mare pentru credincioși! Ce nu au voie femeile să facă, astăzi?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x