- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Asta vor liberalii şi au anunţat că dorinţa lor nu este interzisă de Comisia de la Veneţia. În timp ce unii jurişti susţin că prevederea ar putea fi neconstituţională, sunt partide politice care le-au cerut liberalilor să renunţe la această idee.
„Spune-mi de când ai viză de flotant, ca să-ţi spun dacă poţi vota.” Aşa se poate traduce intenţia Guvernului. În legea prin care Executivul îşi asumă răspunderea privind alegerea primariilor în două tururi scrie că doar cetăţenii care dobândesc viza de flotant cu cel puţin 90 de zile înainte de scrutin au dreptul să voteze.
Adrian Cuculis, avocat, susține că „nu poţi să vii cu o măsură prin care să limitezi dreptul la vot. Faptul că persoanele circulă şi există o liberă circulaţiei la nivel UE, dar şi la nivel de ţară”
Scandalul vizelor de flotant ia amploare pe scena politică
Alianţa USR-PLUS face apel către Guvern să renunţe la această idee.
Mai mult Ludovic Orban, premierul României a subliniat: „Am făcut o analiză pe 200 de localităţi. În 2016 an electoral, în aceste localităţi au fost acordate 20 de mii de vize de flotant. În anii următori, adică 2017, 2018, 2019 numărul de vize de flotant acordate au fost de 1300 şi maximum 2000”
Populaţiei arată că în anii electorali numărul vizelor de flotant a crescut.
După discuţii cu celelalte partide, premierul spune că ia în calcul o reducere a termenului de la 90 de zile la 60 de zile.
Guvernul îşi va asuma răspunderea miercuri, pe legea privind alegerea primarilor în două tururi
Citește și:
Mare atenție cu cine vorbiți pe Facebook! Identitatea părintelui Necula a fost furată. Fondatoarea fenomenului Zurli, la... Dosarul de pensionare se simplifică! Ce soluţii au găsit autorităţile...