Antena Căutare

Vom avea agricultori cu legitimatie

"Vom stii totul despre legumele pe care le mancam!" Asta promit mai marii Ministerului Agriculturii, care vor carnete pentru toti legumicultorii. In carnete va fi scris totul despre agricultor si marfa lui. Mai mult, pana ajung pe tarabe legumele vor fi verificate strict de specialistii care isi dau avizul de comercializare.

Dezorientati sunt cei mai multi dintre noi atunci cand ajung la piata. Nu stiu ce e romanesc si ce e nu. Si nu stiu sa deosebeasca intermediarii de producatorii adevarati.

Toti membrii familiei Soloiu sunt agricultori vestiti in judetul Arges. Au mai bine de cinci hectare cultivate doar cu legume, in care au investit mii de euro. Isi vand marfa intr-o piata bucuresteana, in care au intrat cu greu de intermediari. Domnul Vasile n-a avut acelasi noroc.

Regii pietelor nu sunt adevaratii producatori, ci intermediarii. Cumpara marfa pe un pret de nimic de la agricultori si o vand in piete la preturi mult mai mari. E-un haos pe care il recunosc si oficialii de la Agricultura.

Ca sa-i detroneze pe regii pietelor, reprezentatii Ministerului Agriculturii si ai producatorilor vor carnete pentru legumicultori. Cu alte cuvinte, un document din care sa reiasa clar ca, dupa cercetari amanuntite, au dobandit calitatea de producator. In carnet sunt specificate de la tipul semintelor si pesticidele folosite, pana la calitatea marfii si cantitatea de productie. Iar conditiile pentru ca agricultorul sa obtina legitimatia sunt mult mai aspre.

In momentul in care te duci sa obtii un carnet de producator nu mai poti sa obtii pe declaratia pe propria raspundere, trebuie sa te duci acolo si sa dovedesti. In plus, inainte ca fermierul sa iasa cu marfa la piata, toate legumele sunt verificate si abia dupa aceea primesc aviz de comercializare.

Reprezentantii Ministerului Agriculturii promit ca masura ar putea intra in vigoare incepand cu anul viitor.

La Sibiu, soferii platesc taxa la Biserica... Zugravii, instalatorii si electricienii sunt pe cale de disparitie in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x