Antena Căutare

Vrancea: Un şofer de TIR care a călătorit în Italia s-a prezentat la spital, cerând să fie consultat/ Bărbatul nu prezintă simptome şi nu a fost în zonele de risc

Un bărbat de 43 de ani, şofer de tir din Vrancea, care a călătorit în Italia, s-a prezentat la spital şi a cerut să fie consultat. Bărbatul nu prezintă simptome de boală.

Potrivit directorului DSP Vrancea, Cătălin Graur, bărbatul de 43 de ani ar fi fost plecat timp de 2 luni în străinătate, ar fi tranzitat Italia, însă nu zone aflate în carantină din cauza coronavirusului.

Odată ajuns acasă, bărbatul a anunţat autorităţile apoi a mers direct la spital.

”Conform procedurii, persoana va fi izolată la domiciliu şi supravegheată zilnic. Dacă era din zonele cu risc, atunci trebuia carantinată intr-un centru special amenajat şi monitorizată zilnic. Pe noi ne-a anunţat Poliţia, el probabil din media a aflat de probleme din Italia, s-a autosesizat şi a dorit să se prezinte la spital. A fost consultat şi este asimptomatic”, a declarat directorul DSP Vrancea, Cătălin Graur.

Conform lui Graur, la nivelul judeţului Vrancea a fost identificat un spaţiu în care să fie introduce în carantină eventualele persoane care vin din zone lovite de coronavirus.

”În aceste centre vor fi internaţi doar cei asimptomatici care trebuie să fie izolaţi 14 zile, cei simptomatici vor fi trimişi la Bucureşti. Avem echipă la DSP care va face permanent la solicitări telefonice, vor verifica aceste persoane, vor face triajul epidemiologic şi se va decide în funcţie de rezultatul triajului”, a mai declarat directorul DSP Vrancea.

Sursa : news.ro

Vaslui: 17 persoane au fost evacuate după un incendiu izbucnit într-un bloc. Trei dintre ele au ajuns la spital, fiind i... Tot mai mulți români întorși din Italia se prezintă la spital. Un medic venit din zona de risc a fost izolat pentru 14 z...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x