Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Vremea neobişnuit de caldă a dus la o supraaglomerare în camerele de gardă ale spitalelor

Temperaturile ridicate de afară, mult peste normalul perioadei, au umplut camerele de gardă ale spitalelor din ţară! La Arad, de exemplu, numărul copiilor internaţi cu infecţii respiratorii este în creştere de la o zi la alta.

Camera de gardă

90% dintre cei internaţi au fost diagnosticaţi cu viroze şi bronşiolite. Medicii spun că de vină sunt părinţii sau bunicii, care îii îmbracă mult prea gros pe cei mici, deşi afară este excesiv de cald pentru luna decembrie.

Temperaturile cu plus din oraşe au umplut Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Arad. Numai în ultima lună, internările au crescut cu aproape 30%. Cei mai afectaţi de virozele respiratorii sunt copiii, care au ajuns la spital cu febră mare şi tuse violentă. Părinţii cu greu se pot dezlipi de lângă copii lor.

De frică să nu răcească, mamele îşi îmbracă prea gros copiii când afară este mult prea cald. Medicii spun că asta este una dintre cauzele care duc la îmbolnăvirea celor mici. Chiar şi afectaţi de o infecţie respiratorie, copilul trebuie scos în aer liber de mai multe ori pe zi şi uitaţi de fular chiar şi iarna. Şi asta pentru că va prelungi perioada în care se desfăşoară virozele respiratorii.

Recomandari