Antena Căutare

Zboruri reluate către încă trei țări! Unde pot călători românii, fără să intre în izolare, la întoarcere

Au fost reluate, începând de miercuri, zborurile către încă trei țări ce au intrat, astfel, pe „lista verde”. La întoarcerea din aceste destinații, românii nu vor trebui să intre în izolare.

Zboruri reluate către încă trei țări! Unde pot călători românii, fără să intre în izolare, la întoarcere
Zboruri reluate către încă trei țări! Unde pot călători românii, fără să intre în izolare, la întoarcere

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), Valentin Iordache, a declarat că, începând de miercuri, au fost reluate zborurile către Austria, Germania şi Elveţia, de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

Potrivit acestuia, prin deschiderea zborurilor către cele trei ţări, la care se adaugă cele spre Cehia, Grecia, Portugalia şi ţările nordice, ce au redevenit operaţionale „ceva mai devreme", traficul ar putea să ajungă la 10% din cel normal, înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus.

„Începând de lunea trecută, avem o listă verde cu 17 ţări unde putem merge şi la reîntoarcere nu mai este nevoie să intrăm în izolare. Pe această listă verde se aflau şi trei ţări către care nu s-au reluat zborurile de luni, pentru că ele erau pe o altă listă dintr-o HG 394 din luna mai, care suspenda zborurile către 12 ţări europene. Începând de astăzi, se poate din nou opera către Austria, Germania şi Elveţia, la revenirea din aceste ţări pasagerii nemaitrebuind să intre în izolare.

Se operează în continuare către ţările spre care s-a operat şi pe perioada situaţiei de urgenţă, respectiv a stării de alertă - mă refer la ţările nordice şi la Portugalia. Se operează în continuare Grecia, care este şi pe lista verde", a afirmat Iordache, la sfârşitul unui eveniment numit „Totul va fi bine'', organizat miercuri de CNAB, potrivit Agerpres.

Suspendarea zborurilor, în continuare în vigoare. Care sunt statele spre care nu vom avea voie să călătorim. Lista va fi actualizată săptămânal

Reprezentantul aeroporturilor bucureştene a precizat că încă nu ne putem gândi la un nivel normal al traficului aerian, întrucât cele mai importante destinaţii pentru Aeroportul Internaţional Henri Coandă sunt în continuare blocate.

„De luni au început să se mai opereze şi alte destinaţii către ţări din lista verde. Cu toate acestea, aceşti paşi pe care i-am făcut într-un mod festiv, astăzi, nu sunt suficienţi pentru a ne gândi la un nivel normal al traficului pentru aeroport, întrucât cele mai importante destinaţii pentru Aeroportul Henri Coandă - mă refer la Italia, Spania, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Turcia, alături de alte două destinaţii către care nu avem curse directe - Iran şi SUA- sunt în continuare blocate.

Deci, aceste ţări sunt pe lista de interdicţie, zborurile către aceste ţări fiind suspendate, şi aşteptăm în fiecare săptămână ca INSP (Institutul Naţional de Sănătate Publică n.r.) să ne comunice şi, implicit, să transmitem mai departe introducerea a noi ţări pe lista verde. Să nu uităm că, în cazul unora dintre aceste ţări, putem merge către ele cu autoturismul, cu alte mijloace de transport, zborurile însă sunt în continuare suspendate şi aşteptăm să fim într-o situaţie echitabilă între modurile de transport, adică şi transportul aerian să fie tratat aşa cum este de exemplu tratat transportul rutier", a atras atenţia purtătorul de cuvânt al CNAB.

Anunț oficial! Românii care vin din aceste ţări nu vor mai fi izolați la domiciliu. Zborurile vor fi reluate!

Acesta a subliniat că, în lunile aprilie şi mai, traficul aerian a fost redus cu peste 98%, iar în condiţiile unei astfel de scăderi a veniturilor CNAB a înregistrat în continuare cheltuieli de funcţionare, întrucât pe Aeroportul Henri Coandă s-au operat curse cargo care au adus materiale medicale, au fost operate zboruri speciale, dar şi zboruri de repatriere.

Copiii unui preot din Botoșani, la un pas să fie arși de vii în propria casă: „A intrat un bărbat peste noi”... Cal bătut cu sălbăticie, la marginea drumului. Ce pedeapsă au primit cei doi agresori: „Un exemplu pentru criminalii de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x