Antena Căutare

Zile Libere 2018. Când pică Adormirea Maicii Domnului

Zile libere 2018. Românii se pregătesc de o nouă zi liberă de la Guvern, și anume, Adormirea Maicii Domnului. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului 2018 pică pe 15 august. 

Zile libere 2018. Românii se pregătesc de o nouă zi liberă de la Guvern, și anume, Adormirea Maicii Domnului. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului 2018 pică pe 15 august.

Sfânta Marie Mare 2018. Ce rugăciune trebuie să spui în Post

Salariații români trebuie să știe care sunt zilele libere din anul 2018, pentru a-și putea planifica din timp concediile.

Așa se face că, potrivit legislației în vigoare, în cursul anului 2018, românii vor avea parte de 15 zile libere legale. Din fericire, unele din aceste zile se pot legă cu weekendul, așa că angajații vor beneficia de mini-vacanțe, la fel că și în 2017.

Zile Libere 2018. Când pică Adormirea Maicii Domnului

Adormirea Maicii Domnului 2018, 15 august, pică într-o zi de miercuri. Așadar, angajații care sunt nevoiți și lucreze în zilele considerate libere, vor primi în plus la salariu, adica ziua lucrată va fi platită dublu sau vor avea liber într-o altă zi aleasa de ei (angajați).

Adormirea Maicii Domnului 2018. Despre această sărbătoare nu găsim informații în Sfintele Evanghelii, ci numai în Tradiția Bisericii. Potrivit acestei Tradiții, Maica Domnului a fost înștiințată printr-un înger de mutarea ei din această viață: „Acestea zice Fiul tău: Vremea este a muta pe maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primește cuvântul cu bucurie, de vreme ce vii la viața cea nemuritoare. După ce Fecioară Maria și-a cerut iertăciune de la toți, și-a dat duhul. Domnul Însuși S-a coborât din ceruri pentru a primi în mâinile Sale sufletul ei cel sfânt. Atunci s-au petrecut multe minuni: ochii orbilor și auzul surzilor s-au deschis, ologii și bolnavii s-au vindecat, scrie crestinortodox.ro.

Adormirea Maicii Domnului. Trupul a stat trei zile în mormânt, după care a fost ridicat în chip tainic spre lăcașurile cerești. Tradiția mărturisește că Toma sosește la Ierusalim în a treia zi după înmormântarea Maicii Domnului. Dorind să cinstească trupul ei, Apostolii au deschis mormântul. Dar minune! Mormântul era gol. Trupul Fecioarei Maria a fost ridicat la ceruri de Fiul ei.

La noi ca la nimeni! O familie de rromi a făcut cea mai șocantă pomană din Constanța! Ce s-a întâmplat (VIDEO)... 15 august, Sfânta Maria Mare! Obiceiuri pentru lăsata secului! Ce este INTERZIS să faci înainte de Postul Sfintei Marii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x