Căutare Live

Zile Libere 2018. Când pică Adormirea Maicii Domnului

Zile libere 2018. Românii se pregătesc de o nouă zi liberă de la Guvern, și anume, Adormirea Maicii Domnului. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului 2018 pică pe 15 august. 

Zile libere 2018. Românii se pregătesc de o nouă zi liberă de la Guvern, și anume, Adormirea Maicii Domnului. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului 2018 pică pe 15 august.

Sfânta Marie Mare 2018. Ce rugăciune trebuie să spui în Post

Salariații români trebuie să știe care sunt zilele libere din anul 2018, pentru a-și putea planifica din timp concediile.

Așa se face că, potrivit legislației în vigoare, în cursul anului 2018, românii vor avea parte de 15 zile libere legale. Din fericire, unele din aceste zile se pot legă cu weekendul, așa că angajații vor beneficia de mini-vacanțe, la fel că și în 2017.

Zile Libere 2018. Când pică Adormirea Maicii Domnului

Adormirea Maicii Domnului 2018, 15 august, pică într-o zi de miercuri. Așadar, angajații care sunt nevoiți și lucreze în zilele considerate libere, vor primi în plus la salariu, adica ziua lucrată va fi platită dublu sau vor avea liber într-o altă zi aleasa de ei (angajați).

Adormirea Maicii Domnului 2018. Despre această sărbătoare nu găsim informații în Sfintele Evanghelii, ci numai în Tradiția Bisericii. Potrivit acestei Tradiții, Maica Domnului a fost înștiințată printr-un înger de mutarea ei din această viață: „Acestea zice Fiul tău: Vremea este a muta pe maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primește cuvântul cu bucurie, de vreme ce vii la viața cea nemuritoare. După ce Fecioară Maria și-a cerut iertăciune de la toți, și-a dat duhul. Domnul Însuși S-a coborât din ceruri pentru a primi în mâinile Sale sufletul ei cel sfânt. Atunci s-au petrecut multe minuni: ochii orbilor și auzul surzilor s-au deschis, ologii și bolnavii s-au vindecat, scrie crestinortodox.ro.

Adormirea Maicii Domnului. Trupul a stat trei zile în mormânt, după care a fost ridicat în chip tainic spre lăcașurile cerești. Tradiția mărturisește că Toma sosește la Ierusalim în a treia zi după înmormântarea Maicii Domnului. Dorind să cinstească trupul ei, Apostolii au deschis mormântul. Dar minune! Mormântul era gol. Trupul Fecioarei Maria a fost ridicat la ceruri de Fiul ei.

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... „România trebuie să se pregătească de marele cutremur”. Gheorghe Mărmureanu, detalii despre un mare seism care ne-ar put...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri