Antena Căutare

Ziua Unirii a fost sarbatorita in mai multe orase ale tarii. Cel mai important moment, retragerea cu torte

Militarii au schimbat aseara armele cu torte aprinse si au defilat pe strazile marilor orase. Mii de oameni s-au adunat sa vada spectacolele, apoi s-au prins in hora unirii. Iesenii in schimb, au preferat sa danseze pe melodiile baietilor de la IRIS

Cateva mii de oameni s-au adunat sa asculte hiturile trupei IRIS. Asa s-a terminat ziua unirii pentru ieseni. Inainte ca rockerii sa urce pe scena, iesenii au putut vedea un alt spectacol: retragerea cu torte. Aproape 100 de militari au defilat cu torte aprinse pe ritmurile fanfarei.

Alaturi de militari au defilat si cativa pasionati de istorie, care au purtat uniformele soldatilor din vremea lui Alexandru Ioan Cuza. “Suntem in uniforme conforme regulamentelor de epoca din 1860, infanterie de linie si vanatori pedestri”, a declarat Mircea Stoica, presedintele Asociatiei „Traditia Militara"

Si gorjenii au avut parte de o parada cu torte si dupa ce i-au aplaudat pe militari, oamenii s-au adunat sa vada juramantul depus de domnitorul Alexadru Ioan Cuza. Apoi s-au prins toti in hora.

Peste doua mii de oameni s-au strans si in centrul orasului Targu Mures.

UPDATE Mai multe drumuri nationale au fost inchise: Codul portocaliu de viscol, prelungit pana la ora 20:00... Un baiat de 11 ani din Zalau cantareste 130 de kilograme si se lupta cu o tumoare craiana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x