Antena Căutare

12 ani fara ''Unicul Capitan''! 5 octombrie 2000: cea mai neagra zi pentru clubul Dinamo

Astazi se implinesc 12 ani de cand dinamovistul Catalin Hildan si-a dat viata pe teren. Era un amical, dar juca intotdeauna cu dragoste si daruire. Astea sunt cuvintele pe care le folosesc toti suporterii dinamovisti cand vine vorba de ''Buldog'', de ''Unicul Capitan'', sau de ultimul numar 11 din istoria formatiei din Stefan cel Mare.

In fiecare an pana acum, 5 octombrie a fost zi de doliu la Dinamo. Echipa merge la cimitir in semnul ca nu l-au uitat nici o secunda pe ''Unicul Capitan'' Coincidenta sau nu, cimitirul este amplasat chiar pe terenul unui fost stadion de fotbal. Asa cum a trait, asa cum a murit, asa a fost si inmormantat, pe terenul de fotbal.

EPILOG

Povestea incepe la 3 februarie 1976 in Branesti. Acolo s-a nascut cel ce avea sa devina cel mai regretat fotbalist din istoria moderna a fotbalului romanesc. A crescut la Dinamo, acolo unde a castigat tot ce se putea castiga de un junior: titluri nationale la pitici, cadeti si juniori. A trecut la echipa mare in 1994 si si-a dat viata pentru ea. A fost plecat imprumut la FC Targoviste, dar s-a intors repede in Groapa, acolo unde era sufletul lui.

DINAMO

A jucat pe postul de mijlocas cu numarul 11, numarul ce nu va mai fi purtat de nimeni niciodata la Dinamo. A evoluat in 138 de meciuri cu tricoul alb-rosu si a inscris opt goluri. A fost acolo cand echipa din Stefan cel Mare, a carui capitan era, a castigat titlul (in sezonul 1999-2000) si Cupa Romaniei (2000). Catalin a purtat si tricoul nationalei in opt meciuri, in care a marcat si un gol.

PROLOG

Era 5 octombrie 2000. Dinamo avea un meci amical cu Santierul Naval Oltenita. Era deja 5-0 in minutul 74. Dar Catalin voia mai mult, voia totul. A cazut pe teren si nu s-a mai ridicat. Se sfarsise povestea capitanului, desi nimeni nu putea realiza ca este adevarat. Au urmat multe lacrimi, flori, si doliu pe stadionul Dinamo. Apoi din cenusa fostului capitan s-a nascut peluza Catalin Hildan, care ii pastreaza amintirea vie si astazi, la 12 ani de la ultima suflare.

Europa League: Atletico Madrid castiga in prelungiri. Liverpool - Udinese 2-3. Vezi rezultatele inregistrate in etapa a ... Minunea de la Nationala Under 17! Are 16 ani si pleaca la Arsenal ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x