Antena Căutare

A început sezonul ”sacrificărilor” de fotbaliști români din străinătate! Șapte conaționali au fost trecuți pe linie moartă la echipele de club în weekend-ul trecut

Din patriotism, de multe ori unul forțat, suntem tentați să considerăm că jucătorii români care nu primesc șanse peste hotare sunt tratați nedrept. Când sunt cazuri rare, se poate spune că aceștia pot avea astfel de probleme. În ultimul timp însă, nu unul, nu doi, nu trei, ci aproape o echipă de conaționali au fost dați afară de la câteva echipe din Europa.

Numai în weekend-ul care s-a încheiat, nu mai puțin de șapte jucători români au cam primit ”viză” de plecare de la echipele lor de club. Interesant este faptul că toți dintre ei sunt sau a fost în ultimii ani jucători importanți pentru echipa națională a României.

Cea mai surprinzătoare excludere vine din La Liga. Presa spaniolă scrie în aceste zile că Florin Andone are zilele numărate la Deportivo La Coruna. Galicienii îl vor pune pe lista de transferuri pe atacantul român în această iarnă. Se pare că Deportivo e gata să-l vândă pe Andone cu preţul cu care l-a cumpărat în 2016, 4,8 milioane de euro, după ce a refuzat în vară o ofertă mult mai consistentă pentru atacantul român, din Premier League, de 12 milioane de euro.

Atacantul român în vârstă de 24 de ani a început sezonul ca titular, însă a ajuns să nu prindă nici banca de rezerve, mai ales după ce s-a bătut cu un coleg la un antrenament şi a fost exclus temporar de la prima echipă.

Nici colegul său Costel Pantilimon nu o duce mai bine la Depor. După câteva erori, uriașul portar a trecut și el pe linie moartă și are șanse mari de a pleca din Spania.

Nici cel mai scump transfer din istoria fotbalului românesc nu o duce mai bine. Nicolae Stanciu a fost marginalizat la Anderlecht, iar iarna îl va duce cu siguranță. împrumutat sau transferat definitiv, la o altă echipă. ”Românul nu va mai juca la Anderlecht din iarnă", scrie publicatia belgiana Voetbal 24

Potrivit aceleiași surse, Anderlecht ar vrea să îl împrumute pe Stanciu în speranța că ar putea să obțină o sumă importantă, după ce a plătit FCSB-ului 10 milioane de euro.

Nicușor Stanciu, care se anunța un veritabil număr 10 la naționala României a dezamăgit în Belgia, acolo unde a fost transferat ca o mare vedetă. Din păcate pentru el, în acest sezon Stanciu a reușit un singur gol, iar conducerea echipei este tot mai dezamăgită.

De precizat faptul că nici Alex Chipciu nu o duce mai bine în Belgia, el fiind mai mult rezervă sau în afara lotului după plecarea antrenorului Rene Weiler.

Din Vest ajungem în Turcia, acolo unde nu mai puțin de patru români dintr-un foc au fost dați afară de la Karabukspor în această săptămână. Chiar ieri, patru dintre cei cinci români de la Kardemir Karabukspor au fost dați afară: Cristi Tănase, Paul Papp, Gicu Grozav și Gabi Torje au fost lăsați șomeri, a anunțat presa din Turcia.

Dintre românii de la Karabukspor, doar Valerică Găman a scăpat deocamdată. Fundașul central a beneficiat de faptul că nu sunt suficienți concurenți pe post și a fost titular în meciul cu Fenerbahce, pierdut ieri de Karabuk cu scorul de 0-2.

Lovitură de teatru! Ce se întâmplă cu atacantul FCSB, Denis Alibec. Șumudică a dezvăluit tot despre acest transfer... Denis Alibec, stelist de mic ? Vârful FCSB a dovedit în nenumărate rânduri că ”dragostea” sa față de culorile roș-albast...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x