Antena Căutare

Blestemul Forestei » Ce s-a ales de echipa care invingea Dinamo dupa ce fusese condusa cu 4-0

La disparitia echipei de fotbal in 2003, patronul Eugen Hutu declara: "Zece ani judetul Suceava nu mai prinde prima liga!". Arena de 10.000 de locuri din Falticeni pare imaginea predictiei adeverite: tribune prabusite, paragina si transee pe teren!

Inaugurat la inceputul anilor '80 cu un meci intre Chimia Falticeni si "nationala" Romaniei, "Nada Florilor" e folosit azi, cu greu, doar de juniorii Colegiului National "Nicu Gane". Dar aici s-a nascut echipa care intorcea acum 12 ani celebra partida din "Groapa" in care Dinamo conducea cu 4-0 in minutul 62. Si tot aici au inceput fotbalul jucatori ca Schumacher, fratii Goian sau Ilyes.

Oaza devenita desert

Aflata in administrarea autoritatilor locale, arena de la marginea Falticeniului e aproape imposibil de gasit: inconjurata de copaci, acoperita de vegetatia de pe malul iazului, pare un secret rusinos pe care natura s-a grabit sa-l scoata din istoria ochilor. "Parca in dusmanie s-a distrus tot", spune un vecin al stadionului.

Tribunele au inceput sa se prabuseasca, placile s-au aplecat sub povara ignorantei. La tribuna oficiala a mai ramas doar betonul, pazit de fostele difuzoare. Nici cuiele cu care erau montate gradenele nu mai exista! Iar gazonul tuns e o linie de clasament a unei echipe mici de provincie: zigzaguri dureroase, gropi si uscaciune.

Citeste tot materialul in Gazeta Sporturilor!

Jos palaria! 500.000 de japonezi au blocat Tokyo-ul pentru a-si saluta medaliatii la Olimpiada... Pandurii Targu Jiu - Otelul Galati, scor 3-2, in Liga I...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x