Antena Căutare

BREAKING NEWS! Alexis Sanchez, starul lui Manchester United, condamnat la 16 luni de închisoare pentru fraudă

Fotbalistul chilian Alexis Sanchez, acum la Manchester United, a fost condamnat astăzi la 16 luni de închisoare, în urma unei evaziuni fiscale de un milion de euro.

Din fericire pentru noul star de pe Old Trafford, acesta nu va sta nicio secundă după gratii, deoarece pedeapsa este mai mică de 24 de luni. Presa spaniolă scrie că Alexis Sanchez a ajuns la un acord cu procuratura spaniolă, acceptând o pedeapsă de 16 luni de închisoare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Chilianul este acuzat de o evaziune fiscală de un milion de euro comisă între 2012 şi 2013, în timp ce se afla sub contract cu FC Barcelona, informează Mundo Deportivo.

Jucătorul de 29 de ani și-ar fi recunoscut vina și a fost de acord să plătească suma cu care a fraudat statul spaniol. În următorii doi ani, Alexis Sanchez este obligat să evite astfel de situații. Un nou caz de fraudă i-ar aduce automat pedeapsa cu închisoarea.

Alexis nu e singurul jucător trecut sau actual al Barcelonei acuzat și condamnat pentru fraudă fiscală. În iulie 2016, Tribunalul din Barcelona i-a condamnat pe Lionel Messi şi pe tatăl acestuia la 21 de luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală. De asemenea, Messi a primit şi o amendă în cuantum de 2 milioane de euro. Ambii au fost audiaţi în luna iunie pentru o fraudă de 4,1 milioane de euro. Suma care trebuia să ajungă în conturile Fiscului spaniol s-a acumulat în anii 2007, 2008 şi 2009 prin neplata taxelor pe drepturile de imagine ale jucătorului.

Tot în 2016, Javier Mascherano, fost star al catalanilor, a primit o pedeapsă de un an de închisoare şi o amendă de 815.000 de euro pentru infracţiuni pe care le-a comis în 2011 şi 2012, atunci când a omis să declare câştiguri în valoare de 1,6 milioane de euro.

Nici Balonul de Aur al anului trecut, Cristiano Ronaldo, nu a scăpat de justiția spaniolă. Fotbalistul Realului este acuzat în mod oficial de statul spaniol de fraudă fiscală. Cristiano Ronaldo este urmărit penal într-un dosar în care ibericii acuză că statul a fost fraudat cu nu mai puțin de 14,7 milioane de euro. Acuzarea subliniază faptul că jucătorul a profitat de o structură corporativă creată în 2010 pentru a ascunde de Trezoreria spaniolă venitul generat în acest stat pentru drepturile de imagine. Procurorii au cerut unui tribunal din Spania să-l pună sub acuzare pe fotbalistul Cristiano Ronaldo pentru patru infracțiuni împotriva Trezoreriei, comise între anii 2011 și 2014 și care implică frauda fiscală de 14,768,897.40 euro.

Revenire surpriză în Liga 1! După Cristi Tănase, un alt ex-stelist s-a întors în România. Cu cine va semna Andrei Prepel... VESTE URIAȘĂ pentru Ilie Năstase! Un Tribunal Independent reunit la Londra i-a redus suspendările dictate după meciul de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x