Antena Căutare

Campioana olimpică la monobob, Georgeta Popescu, nominalizată din partea COSR la premiul Piotr Nurowski

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic si Sportiv Român a aprobat, luni, cu unanimitate de voturi, nominaliarea Georgetei Popescu, prima sportivă din lume care a câştigat titlul olimpic de tineret la monobob feminin, la premiul Piotr Nurowski.

Campioana olimpică la monobob, Georgeta Popescu, nominalizată din partea COSR la premiul Piotr Nurowski
Georgeta Popescu

Distinctia ”Piotr Nurowski”, oferită din 2011 celui mai valoros tânăr sportiv european, a fost creată de Asociaţia Comitetelor Olimpice Europene (EOC) în memoria fostului preşedinte al Comitetului Olimpic Polonez, Piotr Nurowski, cel care a pierit în tragicul accident aviatic din aprilie 2010, de la Smolensk, când aeronava prezidenţială a Poloniei s-a prăbuşit şi toţi cei 88 de demnitari de la bord şi 8 membrii ai echipajului au murit.

Pe lângă omagiul pe care îl aduce lui Piotr Nurowski, EOC doreşte să-i încurajeze pe tinerii sportivi să se dedice sportului de mare performanţă şi în acelasi timp să fie un exemplu pentru viitoarele generaţii în ceea ce priveşte adoptarea unui stil de viaţă sănătos, bazat pe valorile şi principiile olimpice, informează cosr.ro.

Sursa: News.ro

EURO 2020. Președintele FRF va cere UEFA amânarea competiției, din cauza coronavirus... Antrenorul Jorge Jesus a fost testat pozitiv cu coronavirus şi plasat în carantină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x