Căutare Live

Casa portarului Iker Casillas, percheziţionată în cadrul unei anchete pentru fraudă fiscală

Casa portarului Iker Casillas, candidat la preşedinţia Federaţiei Spaniole de Fotbal, a fost percheziţionată de autorităţile portugheze, în cadrul unei anchete pentru fraudă fiscală, informează lequipe.fr.

Anunţul a fost făcut chiar de Casillas pe reţelele de socialziare.

"În această dimineaţă, parcheul portughez a venit la mine, la Porto, pentru a-mi cere documente, dar a mers şi la alte 76 de imobile ale unor societăţi sportive, jucători şi cluburi. M-am pus la dispoziţia lor. Transparenţa este unul dintre principiile mele", a scris el.

Aceste percheziţii fac parte din "Operaţiunea ofsaid" a Ministerului Public portughez şi ar viza "afaceri din fotbalul portughez realizate din 2015 şi care fi implicat acţiuni destinate a evita plata contribuţiilor fiscale către statul portughez".

Percheziţii au avut loc la sediile cluburilor portugheze, între care Benfica, FC Porto, Sporting Lisabona şi Braga, dar şi la birourile societăţii de impresariat deţinute de Jorge Mendes, unul dintre agenţii cei mai influenţi din fotbalul mondial.

Iker Casillas şi-a anunţat, la 17 februarie, candidatura la preşedinţia Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF).

"Când alegerile vor fi convocate, mă voi prezenta. Împreună vom duce federaţia la înălţimea celui mai bun fotbal din lume, cel al Spaniei", a declarat Casillas.

În vârstă de 38 de ani, Casillas ar fi susţinut la preşedinţia RFEF de liga profesionistă spaniolă, LaLiga, condusă de Javier Tebas, dar şi de asociaţia fotbaliştilor spanioli (AFE), condusă de David Aganzo.

Însă, el va avea un oponent puternic, în persoana actualului preşedinte al RFEF, Luis Rubiales, în funcţie din mai 2018.

Alegerile ar urma să aibă loc în toamna acestui an, dar Rubiales a cerut ca scrutinul să se desfăşoare înaintea Euro-2020.

La 1 mai 2019, Iker Casillas a suferit un infarct miocardic la antrenament, el fiind transportat la spital. După ce a părăsit spitalul, portarul a revenit în lotul echipei FC Porto, însă nu a mai jucat niciun meci. El mai are contract cu gruparea portugheză până la finalul actualului sezon, dar probabil nu va mai juca.

În cariera lui, Casillas a mai evoluat la Real Madrid. Portarul are 167 de selecţii la echipa naţională, un record în Spania, fiind campion mondial în 2010 şi campion european în 2008 şi 2012.

Sursa : news.ro

Citește și
fundal albastru si chenare galbene in care sunt simbolurile zodiilor
Horoscop zilnic 3 decembrie 2021. Citește horoscopul zilei pentru fiecare zodie
Horoscop zilnic 3 decembrie 2021. Citește horoscopul zilei pentru fiecare zodie
zarug la asia express într-o ținută extravaganta cu galben și roșu
Cum arată casa în care locuiește Zarug, de la Asia Express - Drumul Împăraților. Imagini din casa acestuia
Cum arată casa în care locuiește Zarug, de la Asia Express - Drumul Împăraților. Imagini din casa acestuia
Colaj cu concurneții de la Asia Express, sezonul 4 și ediția speciala de la Chefi la cuțite
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
Mai multe articole
Inter Milano şi preşedintele Steven Zhang au donat 100.000 de euro pentru lupta împotriva coronavirsului... Uhrin ar vrea ca finala Cupei României să fie mutată de la Craiova la Bucureşti...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri