Antena Căutare

COSR a lansat un program prin care îşi propune atragerea şi susţinerea sportivilor din diaspora ca să reprezinte România

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Fundaţia Romanian Business Leaders, prin RePatriot, au semnat un protocol de colaborare şi au lansat un program de sprijin pentru sportivii români de pretutindeni prin care îşi propun,cu ajutorul federaţiilor naţionale sportive, să-i sprijine pe cei care fac sport de performanţă şi a le da dreptul să se înregistreze în cluburile din România pentru a putea fi incluşi în loturile naţionale, pentru a putea reprezenta ţara la competiţiile internaţionale.

COSR şi RePatriot cheamă oamenii de afaceri alături pentru sprijinirea sportului românesc pe termen lung, prin atragerea sportivilor din diaspora mai aproape de ţară, în contextul migraţiei de proporţii din ultimii ani.

”Ne bucurăm că există această şansă pentru românii care s-au născut sau trăiesc în străinătate. Am exportat talent, ştiinţa sportului, e momentul să aducem acasă viitori campioni. Avem deja exemple de sportivi care au scris istorie pentru sportul românesc cum e cazul ciclistului Vlad Dascălu, campion mondial U23 la mountain bike!” a declarat, joi, Mihai Covaliu, preşedintele COSR.

“Conectarea românilor de pretutindeni cu ţara este misiunea noastră, asumată sub steagul RePatriot, pentru care lucrăm neîncetat. Ne dorim să revină acasă cât mai mulţi români vrednici, campioni în domeniile lor. Astăzi, ne adresăm sportivilor de origine română pe care vrem să-i vedem la competiţii purtând drapelul României şi deopotrivă tuturor românilor din diaspora chemându-i să încurajeze din tribune sportivii României.“, a declarat şi Marius Bostan, Iniţiator RePatriot.

Dragoş Anastasiu, Antreprenor şi Project Manager RePatriot Sport, a precizat că diaspora este o resursă “uriaşă” pentru sportul românesc. “RePatriot Sport este o iniţiativă care oferă posibilitatea tinerilor sportivi, născuţi în familii de români din străinătate, de a concura sub culorile drapelului României. Astfel, prin acest protocol urmărim informarea sportivilor de origine română despre posibilităţile pe care le au şi să îi sprijinim pe aceia care doresc să se întoarcă în România. Diaspora este o resursă uriaşă pentru sportul românesc. Şi noi putem să vânăm talente în alte părţi, dar noi îii avem pe ai noştri”, a afirmat Anastasiu.

Cele două organizaţii îşi doresc să prezinte românilor de pretutindeni oferte de muncă în România, în domeniul sportiv, să organizeze tabere pentru copiii românilor de pretutindeni cu rol de selecţie pentru viitorii sportive de performanţă, să îi sprijine pe cei care revin acasă ca antreprenori în domeniul sportiv, să încurajeze includerea sportivilor care trăiesc în afara României în loturile naţionale. Alături de multe alte acţiuni cele două organizaţii vor încuraja o participare mai mare a românilor de pretutindeni la competiţiile sportive naţionale şi internaţionale şi vor susţine legătura dintre sportivii care se pregătesc în ţară şi cei care trăiesc în afara graniţelor ţării.

La acţiunea desfăşurată, joi, în Casa Olimpică, au participat şi două sportive născute în Statele Unite dar care s-au repatriat şi reprezintă România la competiţiile internaţionale de gimnastică ritmică: Annelise şi Christina Drăgan.

“Noi am făcut consiliu de familie şi am decis împreună cu părinţii să venim să ne antrenăm la Bucureşti şi să reprezentăm România. Aici avem antrenori mai buni şi visăm să ajungem la Festivalul Olimpic al Tineretului European, apoi la Jocurile Olimpice. Din când în când mergem şi în Statele Unite pentru că mama a rămas acolo, în California. Ne place în România pentru că sunt mai mulţi oameni pe stradă. Ne lipseşte însă căldura de acolo, aici e mai frig”, au afirmat cele două surori , de 14, respectiv 12 ani, care au venit însoţite la Casa Olimpică de tatăl lor.

La eveniment, alături de Mihai Covaliu, preşedintele COSR, Alexandru Dedu, vicepreşedintele COSR, George Boroi, secretarul general al COSR, Dragoş Anastasiu, antreprenor şi Project Manager RePatriot Sport, Marius Bostan, Iniţiator RePatriot s-au aflat Elisabeta Lipă - preşedintele FR Canotaj, Irina Deleanu – preşedintele FR Gimnastică Ritmică, Alina Dumitru – membru al Comitetului Executiv COSR, Marius Florea - preşedintele FR Scrima şi Florin Florea – preşedinte FR Atletism.

Sursa : news.ro

UEFA a decis ca meciul Valencia - Atalanta din Liga Campionilor să se dispute cu porţile închise, din cazua coronavirusu... Federaţia marocană a decis ca toate meciurile să se dispute fără public, din cauza coronavirusului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x