Antena Căutare

Cum să alegi cele mai potrivite plase pentru fotbal!

Fotbalul este cel mai popular sport din lume, la începutul secolului XXI fiind jucat în peste 200 de ţări de peste 250 de milioane de jucători.

Cum să alegi cele mai potrivite plase pentru fotbal!
| Sursa: pixabay.com

Fotbalul este cel mai popular sport din lume, la începutul secolului XXI fiind jucat în peste 200 de ţări de peste 250 de milioane de jucători.

Fotbal la noi acasă

În cazul în care doriţi să vă amplasaţi un teren pe care să vă relaxaţi cu prietenii sau pentru ca micuţul dumneavoastră să se poată juca acasă, plasa pentru fotbal de la romnets.ro poate fi varianta potrivită.

Compania pune la dispoziţie produse din plasă de calitate superioară, având în ofertă o bogată varietate de plase pentru toate tipurile de terenuri pentru sport. Acestea se confecționează la comandă, la orice dimensiune, conform nevoilor individuale. Plasa poate fi instalată atât în interior cât și în exteriorul clădirilor.

Preţurile diferă în funcţie de dimensiunea plaselor, fiind stabilit la metrul pătrat. Un metru pătrat de plasă poate costa între puţin peste 5 lei şi 7,56 lei.

Scurt istoric

Potrivit studiilor, ţara în care a luat naştere, în urmă cu peste 2000 de ani, acest sport, este China. Regulile sportului rege, aşa cum mai este denumit, au fost făcute la mijlocul secolului XIX, în Marea Britanie.

Conform unui sondaj al FIFA, din anul 2006, în jur de 270 de milioane de oameni din toată lumea sunt implicaţi în acest sport, ţara cu cei mai mulţi jucători activi fiind China, urmată de SUA, India, Germania, Brazilia şi Mexic.

Şi în România, fotbalul este cel mai cunoscut sport, fiind făcut cunoscut în ţara noastră în anul 1890 de un medic stomatolog, întors de la studii din Anglia, cu o minge şi cu regulile scrise pe hârtie. Primul meci s-a jucat în Bucureşti, pe un teren improvizat, iar echipele care l-au disputat erau formate din englezi şi cetăţeni germani, care lucrau în România.

Prima competiție fotbalistică internă a fost Cupa Asociațiunea Societăților Atletice din România (ASAR), fondată în octombrie 1909, care cuprindea trei cluburi: Colentina şi Olimpia din Bucureşti şi United din Ploieşti. În perioada interbelică, cele mai cunoscute echipe româneşti au fost Venus Bucureşti şi Chinezul Timişoara.

Cum este distribuit un teren de fotbal

Porţile terenului de fotbal sunt formate din doi stâlpi verticali,montați la distanță egală de la colțurile terenului de joc și sunt uniți la partea superioară printr-o bară transversală. Distanța interioară dintre cei doi stâlpi este de 7,32 m, iar partea inferioară a barei transversale se află la 2,44 m, de la suprafața terenului de joc.

În general, în spatele porților sunt montate plase fixate de stâlpi, bara transversală și ancorate în suprafața din spatele porții. Plasa se montează în așa fel încât să nu deranjeze portarul și să nu lase mingea să treacă prin ea.

Astăzi, pe lângă faptul că oamenii urmăresc partidele de fotbal, mulţi practică acest sport pentru a face mişcare. Astfel, a devenit destul de uşor să ne facem propriul teren în cazul în care beneficiem de spaţiu, existând posibilitatea să se joace şi în spaţii închise.

Nu în ultimul rând, copiii sunt foarte atraşi de acest sport, practicând fotbalul chiar şi la orele de educaţie fizică de la şcoală.


Cristiano Ronaldo, enervat de un român! Ce i-a facut bărbatul, după finala meciului din Liga Campionilor (VIDEO)... VIDEO: Lionel Messi, spectacol total înainte de Campionatul Mondial din Rusia: 3 goluri și o promisiune uriașă pentru fa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x