Antena Căutare

Danemarca a castigat titlul european la handbal masculin

Nationala de handbal masculin a Danemarcai este noua campioana europeana, dupa ce a trecut in ultimul act al competitiei chiar de reprezentativa tarii gazda, Serbia, scor 21-19.

Danezii au condus de la un capat la altul si, in afara victoriei de la Belgrad, se pot bucura si de calificarea directa la Jocurile Olimpice de la Londra. Mikkel Hansen a marcat golul desprinderii pentru nordici, dupa ce a recuperat o minge in suprafata proprie pe un atac al sarbilor.


Marcatori Danemarca: Hansen (9), Eggert (3), Markussen (2), Lauge (2), Lindberg (2), Spellerberg (1), Toft (1), Sondergaard (1).

Marcatori Serbia: Prodanovic (4), Vuckovic (3), Vujin (2), Nikcevic (2), Toksic (2), Ilic (2), Stojkovic (2), Beljanski (1), Manojlovic (1).

Este al doilea succes continental al danezilor, care au mai castigat Europenele si in 2008. De cealalta parte, Serbia, care moșteneste palmaresul Yugoslaiviei ramane fara niciun titlu in palmares.

Finala mica, tot duminica, a fost castigata de Croatia, care a invins Spania, cu scorul de 31-27 (13-12).

foto: EPA/ Intact Images

Meciuri amicale: Steaua, victorie cu Levski Sofia/ Vaslui - Bialystok (Polonia) 1-2... CE Polo: Serbia, noua campioana europeana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x