Antena Căutare

F1 / Vettel critica noile volane: "Parca ai pilota vorbind la mobil"

Pilotul german Sebastian Vettel, campionul mondial en titre in Formula 1, considera ca sistemul KERS, de recuperare a energiei la franare, eleronul posterior flexibil si pneurile degradabile fac ca volanul monopostului sa aiba mai multe butoane, iar atunci cand le manevrezi este ca si cum ai pilota vorbind la telefonul mobil.

"Cu toate aceste comenzi de pe volan cu care trebuie sa lucrezi, uneori ai senzatia ca pilotezi vorbind la telefonul mobil", a declarat pilotul de la Red Bull Racing intr-un interviu acordat cotidianului Gazzetta dello Sport.

Referindu-se la rivalitatea sa cu spaniolul Fernando Alonso, Vettel a precizat ca pilotul lui Ferrari nu l-a felicitat pentru titlul mondial in luna decembrie, cu ocazia ceremoniei oficiale de atribuire a premiilor pentru sezonul 2010. In ciuda acestui lucru, Vettel considera ca relatia sa cu asturianul este "buna", iar problemele care au aparut pe circuit in cursul sezonului trecut au fost solutionate.

Vettel a mai spus ca, in cazul in care pe viitor va lucra cu Alonso la Ferrari, nu va exista nici o problema intre ei deoarece "cel mai important este sa existe un respect reciproc". Germanul a dezmintit, totodata, informatia conform careia ar avea un precontract semnat cu Ferrari, precizand ca intelegerea sa cu Red Bull expira la sfairsitul lui 2011, existand o optiune de prelungire si pentru 2012.

In opinia lui Vettel, "Ferrari va fi cea mai puternica echipa in acest sezon, urmata de McLaren, Mercedes si Renault, iar in privinta principalilor rivali acestia vor fi, in opinia sa, Alonso si brazilianul Felipe Massa, cel de-al doilea pilot al scuderiei de la Maranello.

Comentand accidentul grav suferit de Robert Kubica in timpul unui raliu italian desfasurat la inceputul lunii februarie, in urma caruia polonezul risca sa-i fie amputat un brat, Vettel a explicat ca tuturor pilotilor le place sa concureze, fiind "dependenti" de adrenalina.

Sursa: Jurnalul National

Radu Voina revine pe banca tehnica a Oltchimului... Gaman si Barboianu pot semna cu orice echipa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x