Antena Căutare

FC Barcelona, noua campioana a Europei

FC Barcelona a castigat trofeul Champions League dupa ce a invins in ultimul act pe Manchester United, scor 3-1, la capatul unui meci dominat in totalitate. Pedro (27'), Messi (54') si David Villa (69') au marcat pentru catalani, in timp ce Wayne Rooney (34') restabilise egalitatea pentru "diavoli".




Spaniolii au inceput partea secunda decisi sa transeze repede partida si ocaziile au inceput sa curga la poarta lui Van der Sar. Messi a readus Barcelona la conducere cu un sut de la 25 de metri, iar peste un sfert de ora Villa a inchis tabela cu o executie senzationala de la marginea careului.

"Catalanii" s-au impus astfel intr-o maniera zdrobitoare in fata lui Manchester United, statistica aratand superioritatea neta a gruparii blaugrana.

Decernarea trofeului a fost impresionanta, cupa fiindu-i oferita lui Eric Abidal, in locul capitanului Carles Puyol. Internationalul francez a revenit miracolul in acest sezon dupa ce a suferit o interventie chirurgicala pentru a-i fi extirpata o tumoare la fical. Operat pe 18 martie, Abidal a fost titlular in finala Ligii Campionilor dupa numai 70 de zile.

Cum s-au marcat golurile:

1-0, min 27:


1-1, min 34:


2-1, min 54:

3-1, min 69:

Statistica Barcelona vs United:










Pentru castigarea trofeului, FC Barcelona va primi un premiu record in valoare de 126 de milioane de euro, in timp ce Manchester United va incasa 73 de milioane de euro.

La meciul disputat pe arena Wembley din Londra au asistat aproximativ 70.000 de spectatori.

FC Barcelona, care a mai castigat trofeul in 1992, 2006 si 2009, ii succede in palmares formatiei italiene Internazionale Milano, care a trecut in 2010 de formatia germana Bayern Munchen.


Au evoluat echipele:

Barcelona:


Man.Utd:



Nicoleta Grasu, locul 7 in etapa Diamond League de la Roma... F1, MP Monaco: Pole pentru Vettel, cu salvarea in pista...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x