FOTO: Surpriză uriașă! Ce loc a ocupat stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova în topul final al celor mai frumoase stadioane din lume

 
+6 click pentru
galerie

Mândrie mare în Bănie! Noul stadion al Craiovei, Arena ”Ion Oblemenco”, a ocupat locul 4 în topul celor mai frumoase stadioane ale lumii în 2017. 

”Stadionul de fotbal din Craiova a fost desemnat pe locul 4 între cele mai frumoase stadioane din lume de juriul de specialitate. Câștigătorul competiției este stadionul Luzhiniki, din Moscova, cu 7.84 puncte, urmat de U Arena, din Paris, cu 7.24 puncte, Mercedes-Benz Stadium, din Atlanta, cu 7.12 puncte și Ion Oblemenco, din Craiova, cu 6.98 puncte. In competiție au intrat 40 de stadioane, urmând calificarea în etapa de 25 și finala de 10. S-a notat valoarea arhitecturala, funcționalitatea și originalitatea construcției. Felicităriproiectanților, constructorilor și beneficiarilor” a fost mesajul postat de fostul primar al Craiovei, Olguța Vasilescu, pe pagina oficială de Facebook.

Lista cu cele zece stadioane intrate în finală: Gaziantep Stadyumu (Gaziantep, Turcia), Luzhniki (Moscova, Rusia), Mercedes-Benz Stadium (Atlanta, USA), Samsun 19 Mayis Stadyumu (Samsun, Turcia), Stadion St. Petersburg (St. Petersburg, Rusia), Stadion Śląski (Chorzów, Polonia), Stadionul „Ion Oblemenco“ (Craiova, România), U Arena (Paris/Nanterre, Franța), Wanda Metropolitano (Madrid, Spania), Yeni Ataturk Stadyumu (Sakarya, Turcia).

Descrierea stadionului ”Ion Oblemenco”:
Conform Companiei Naţionale de Investiţii, costul total al lucrărilor la noua arenă sportivă a fost de de 216.068.597 lei, finanţarea fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), prin CNI.

Investiţia reprezintă finalizarea unui complex sportiv care include un stadion modern cu o capacitate de peste 30.000 de locuri şi care poate găzdui competiţii fotbalistice pentru FIFA WORLD CUP, UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF - Liga I, precum şi competiţii pentru alte tipuri de sporturi: rugby (Rugby Union şi Rugby League, rugby în 7), oină, hochei pe iarbă, minihochei sau fotbal american. Se vor putea organiza în incinta complexului sportiv şi concerte, târguri, expoziţii, evenimente culturale şi sociale.

De asemenea, complexul include şi spaţii de cazare pentru sportivi, spaţii comerciale şi parcări.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
50 DE ANI DE LA PRIMA ASELENIZARE

vezi mai multe