Adio, Andres Iniesta! Legenda fotbalului spaniol a făcut anunțul pe care nimeni nu voi să-l audă: ”O poveste minunată se încheie aici”

 

Andres Iniesta, fotbalistul care a marcat mai bine de un deceniu fotbalul spaniol, și-a anunțat retragerea de la echipa națională, imediat după rezultatul negativ înregistrat de ”Furia Roja” în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Rusia.

Imediat după meciul cu Rusia de la Moscova, Iniesta a făcut tristul anunț: ”Într-adevărat, acesta a fost ultimul meu meci pentru echipa națională. O poveste minunată se încheie aici, chiar dacă nu așa cum speram eu. Traversăm un moment dificil, am experimentat deja asta în trecut și am demonstrat că suntem suficient de puternici să trecem peste.

Am fost mereu la înălțime, chiar dacă speram într-un final mai bun. Trebuie să acceptăm și că fotbalul poate fi așa”, a declarat Iniesta, la finalul meciului.

Totul a început cu Rusia și se termină cu Rusia pentru ”Don Andres”

Andres Iniesta a debutat la națională, în 2006, într-un amical cu Rusia. Au urmat de atunci 130 de selecții în care a marcat 13 goluri. Cea mai importantă reușită a fostului jucător al Barcelonei a fost cea din finala Cupei Mondiale 2010 din Africa de Sud. Golul înscris în prelungirile duelului cu Olanda a adus singurul titlu mondial din istoria Spaniei.

Pe lângă Cupa Mondială Iniesta (34 de ani) a făcut parte din generația de aur a ibericilor care a câștigat și două titluri europene (2008, 2012).

În urmă cu ceva mai mult de două luni, pe 27 aprilie 2018, Iniesta își anunța și plecarea de la Barcelona. 

Andres Iniesta a evoluat la prima echipă a Barcelonei în perioada 2002-2018. A adunat 669 de meciuri, 30 de trofee și a marcat 57 de goluri!facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE