Antena Căutare

Marius Șumudică, un nume similar cu performanța, dar și cu scandalul! Cele mai mari scandaluri iscate în ultimii ani de excentricul antrenor de la Kayserispor

”Ăsta sunt eu și nu mă pot schimba”, spunea de multe ori Marius Șumudică în vremurile în care antrena în România. Și într-adevăr, Șumudică nu se poate schimba, indiferent unde antrenează. Că e România, că e Turcia, excentricul antrenor român are acea sămânță de scandal care îl caracterizează.

Cunoscut pentru comportamentul vulcanic și provocator, antrenorul lui Kayserispor a fost implicat într-o bătaie generală, la finalul meciului cu Alanyaspor din prima ligă a Turciei. Echipa sa a câștigat cu 2-1 și a urcat pe locul 5 în campionat, însă Șumi s-a ales cu încă un scandal în palmares și o mică zgărietură pe față.

Pentru antrenorul lui Kayserispor, relația cu scandalul din Turcia nu este una singulară. Șumi naște scandal oriunde, cu oricine, la orice oră și din orice motiv. Șumudică se ceartă cu rivalii, cu suporterii, cu jurnaliștii și chiar cu proprii patroni. Iată câteva episoade celebre.

Scandal cu patronul Ioan Niculae și amendă uriașă!
În ciuda faptului că a câștigat miraculos titlul în Liga 1 și s-a calificat la fel de miraculos în primăvara Europa League cu Astra, Marius Șumudică a fost amendat de patronul clubului

Incredibil, dar adevărat, patronul clubului astral, Ioan Niculae, a hotărât să-l amendeze cu o suma uriașă pe Șumudica. Motivul, unul incredibil: Niculae a dictat o amendă de 40 de mii de euro pentru antrenor pe motiv că, ATENȚIE, acesta a vorbit urât despre Steaua.

Scuipat și înjurat de fanii Viitorului
În luna martie a acestui an, fanii Viitorului l-au primit cu ostilitate pe Marius Șumudică la meciul de Cupa României dintre Viitorul și Astra, pe care tehnicianul campioanei României l-a urmărit din tribune, din cauza suspendării. Spectatorii de la Ovidiu au aruncat cu diverse obiecte în direcția tehnicianului, atunci când acesta s-a bucurat la cel de-al doilea gol marcat de echipa sa.

În minutul 43, Budescu a făcut 2-0 pentru Astra, dintr-o lovitură de la 11 metri obținută de Alexandru Ioniță 2. După marcarea golului, Șumudică a deschis geamul lojei în care a stat tot meciul și s-a bucurat ostentativ, iar câțiva spectatori aflați în apropiere au reacționat și au aruncat cuvinte grele și câteva obiecte în direcția antrenorului Astrei, caer a închis imediat geamul.

Scandal cu fanii celor de la FCSB
În timpul meciului de Cupă cu FCSB din 2016, Şumudică a fost surprins făcând gesturi obscene spre fanii echipei lui Laurenţiu Reghecampf, care a răspuns prin înjurături şi cântece speciale dedicate legendei din Giuleşti.

”Ce semne am făcut, domnule? Aţi văzut dumneavoastră? Serios? Aveţi poze? Dacă dumneavoastră consideraţi că am făcut gesturi obscene, la câte înjurături am primit azi, înseamnă că vreţi să cautaţi scandal", a spus Şumudică după meci

Șumi nu a iertat nici jurnaliștii: ”Ce ai, ce vrei, eşti pe mână cu Chirilă?”
În 2014, când antrena la Concordia Chiajna, Șumudică a avut un conflict cu o jurnalistă. Imediat după înfrângerea suferită de Concordia Chiajna, scor 0-2, cu Astra Giurgiu, Marius Şumudică a fost invitat la microfonul Look TV, acolo unde a avut o ieşire nervoasă jenantă în faţa reporterului ce încerca să îi ia un interviu.

”Lasă-mă că plec, ce ai? Ce vrei, eşti pe mînă cu Chirilă? M-ai luat direct că am pierdut două meciuri într-o săptămînă, dar ce am pierdut? Zici că cine ştie ce am pierdut! Am luat două goluri într-o repriză, şi ce goluri!” a urlat Șumudică atunci.

După meciul de luni cu Alanyaspor, Șumudică a fost acuzat de patronul gazdelor că el ar fi provocat scandalul.

”Șumudică a jucat teatru foarte bine. Spune că au fost atacați, dar ei sunt cei care l-au înjurat și i-au arătat diferite semne lui Fevzi Layiç pe teren. Fevzi doar s-a dus la ei în vestiar să le ceară socoteală, dar jucătorii lui Kayseri l-au atacat. Toți apar în imagini și, când se va afla adevărul, își vor cere scuze”. a spus acesta.

Indiferent că e vinovat sau nu, Șumudică este un antrenor aflat mereu acolo, în centrul scandalurilor. Din fericire, în paralel cu acestea, antrenorul român are și rezultate, astfel că partea negativă a poveștii este oarecum ștearsă.

Stanciu și Chipciu nu sunt singurii români ”marginalizați” în Europa! Top 10 conaționali de-ai noștri care nu au loc la ... ULTIMA ORĂ: După Budescu, Dică mai pierde o vedetă pentru meciul cu Lugano. Misiunea FCSB devine una tot mai grea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x