Antena Căutare

O liga, opt echipe, 143 de fotbalisti si o singura casa! Cum arata sportul rege in Afganistan

Obisnuiti sa joace sub sunetul rafalelor de arma, fotbalistii din Afganistan traiesc o altfel de viata atunci cand vine vorba de sportul cu mingea rotunda

Prima liga de fotbal din Afganistan are doar opt echipe! Cei 143 de fotbalisti legitimati primesc cate 7 euro pe zi salariu si sunt intr-un cantonament aproape non-stop!

Cand te apuci de fotbal visezi sa ajungi precum Hagi, Zidane sau, mai nou, Messi ori Cristiano Ronaldo. Te joci pe calculator si speri sa auzi si tu celebrul imn al Ligii Campionilor si, evident, te gandesti ca vei imbraca si tricoul tarii tale. Ce mandrie mai mare?

Pana mai "ieri", in Afganistan se auzea doar imnul armelor! Gloantele reci strapungeau suflete si cadeau pe pamantul incins. Fotbalul nu era o certitudine. Incepea, se oprea, iar incepea. In functie de razboaie, conflicte sau interese. Pauza de "rachete" le-a oferit sansa oamenilor sa regaseasca placerea unui meci de fotbal.

A fost reluat campionatul, iar opt echipe s-au inscris in prima liga. Nu se plang de sisteme cu playoff, ei doar se bucura ca pot juca! Si au un altfel de program competitional.. si nu numai. Sunt 143 de fotbalisti care nu se plang ca stau intr-un cantonament mai mult decat prelungit! Da, mai mici, mai mari, mai cu experienta, toti cei 143 sunt cazati intr-o singura casa!

Stau cate 6-7 in camere si lasa prietenia ce-i leaga doar atunci cand intra pe gazon. Se antreneaza impreuna, semn ca schemele de joc nu-s chiar atat de importante incat sa fie tinute la secret. Pentru altceva joaca baietii acolo.

Se bucura ca pot alerga fara sa mai treaca prin episoade in care "se pun la pamant", semn ca se trage! Primesc sapte euro pe zi ca salariu si vad fotbalul ca un aducator al pacii in Afganistan. Si poate ca asa si este.

O minge in aer iti da un sentiment mult mai placut si sigur. Aici, termenul a "bubui" prinde un sens frumos, ca pe PlayStation.

Romania-Turcia, marti, 21:00, in direct pe Antena 1 si antenaplay.ro! Liniste la case: doar 15.000 de bilete vandute... "Neatza": Romanii dau pronosticuri pentru meciul Romania-Turcia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x