Antena Căutare

Povestea fostei gimnaste Floarea Leonida a declansat o reactie in lant in lumea sportiva

Povestea fostei gimnaste ajunsa intr-un bordel din Germania declanseaza o reactie in lant in lumea sportiva. Floarea Leonida s-a antrenat de la varsta de 3 ani si a fost una dintre sperantele lotului romanesc, spun colegii de generatie. Dar cariera sportiva nu i-a oferit siguranta zilei de maine, iar acum se vinde pentru 200 de euro. Pe ora.

Vestea ca Floarea Leonida a ales sa traiasca din cea mai veche meserie din lume i-a naucit pe vecini si prieteni. Au vazut-o cand venea la parinti cu masini si haine provocatoare, dar stiau ca munceste mult.

De cand au aparut pozele incendiare de pe site-ul bordelului din Germania, parintii n-au mai iesit din casa.

Fostii colegi si antrenorii se feresc sa o judece. Floarea le-a povestit ca munceste in Germania si ca se descurca.

Florea era insa o fire rebela. Prinsese gustul distractiei de cand era in lot si nu rata niciun prilej sa fuga din cantonamente si sa petreaca noptile in cluburi.

O astfel de escapada, cu alte doua colege de generatie, a dus in 2005 la demisia antrenorilor Belu si Bitang si la desfiintare lotului national de gimnastica.

Cariera gimnastei Floarea Leonida s-a terminat in 2008. Fara rezultate care sa-i asigure o renta viagera de la stat.

Din anul 2000, statul roman a decis sa-i recompenseze pe viata pe sportivii romani campioni mondiali, olimpici sau europeni. Astfel, prin Legea Sportului, s-a stabilit atunci acordarea unei rente viagere pentru medaliatii cu aur la Campionatele Mondiale si Europene, precum si pentru sportivii care aduc orice medalie de la Olimpiada.

In Romania renta viagera a unui sportiv medaliat cu aur la campionatele mondiale sau europene este de 500 euro pe luna. Suma se dubleaza pentru medaliatii de la jocurile olimpice. Floarea Leonida primeste la bordelul din Germania 200 de euro pe ora.

Helmuth Duckadam a fost externat. „Sunt bine, multumesc tuturor!"... Autogol uluitor al unui portar din Brazilia! I-a scapat mingea in poarta cand s-a ridicat de la pamant...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x