Căutare Live

Premierul Japoniei: Amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo este o opţiune

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a admis că amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo este o opţiune, în contextul pandemiei de coronavirus, informează Reuters.

El a declarat, luni, în faţa parlamentului, că amânarea Jocurilor Olimpice poate deveni o opţiune dacă organizarea competiţiei în forma ei completă devine imposibilă.

"Dacă acest lucru devine dificil, este posibil să nu avem altă opţiune decât să luăm în considerare amânarea jocurilor, ţinând cont de principiul olimpic de a punea sănătatea sportivilor înainte", a declarat el.

Totodată, Abe a exclus posibilitatea ca jocurile să fie anulate.

Pentru că organizatorii şi CIO au insistat ca JO să se desfăşoare în această vară, presiunea internaţională privind amânarea competiţiei de la Tokyo a crescut în ultimele zile. Canada a fost prima ţară care a anunţat că va boicota Jocurile Olimpice de la Tokyo dacă această competiţie va avea loc în intervalul prevăzut, 24 iulie, - 9 august.

Comitetul Olimpic şi Paralimpic Canadian le-a cerut organizatorilor şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii să amâne cu un an JO din cauza pandemiei de coronavirus, care a ucis aproape 15.000 de oameni în lume şi a îmbolnăvit peste 300.000 de persoane.

"Le oferim întreaga susţinere pentru a-i ajuta să treacă prin toată complexitatea pe care reprogramarea jocurilor o presupune. În timp ce recunoaştem complexitatea inerentă în jurul unei amânări, nimic nu este mai important decât sănătatea şi securitatea sportivilor noştri şi a comunităţii mondiale", a arătat forul canadian.

În timp ce Canada spune că nu îşi va trimite delegaţia la Tokyo, Comitetul Olimpic Australian (AOC) a precizat că sportivii ar trebui să se pregătească pentru amânarea cu un an a jocurilor.

"AOC consideră că sportivii noştri trebuie acum să acorde prioritate propriei lor sănătăţi şi a celor din jurul lor şi să poată să se întoarcă la familiile lor, în discuţie cu federaţiile naţionale", a arătat AOC.

Mai multe federaţii naţionale, între care forurile de atletism şi nataţie din SUA, de atletism din Spania şi Marea Britanie, au cerut amânarea JO.

Comitetul Internaţoinal Olimpic a anunţat că va decide în cel mult patru săptămâni dacă va amâna JO de la Tokyo, în contextul problemelor cauzate de pandemia de coronavirus.

Într-o scrisoare către sportivi, preşedintele CIO, Thomas Bach, a precizat că forul analizează diferite “scenarii” pentru Jocurile Olimpice, inclusiv pe cel al amânării competiţiei.

"Împreună cu toţi cei implicaţi, am început astăzi discuţii detaliate pentru a completa evaluarea noastră cu privire la evoluţia rapidă a situaţiei sanitare în întreaga lume şi impactul acesteia asupra Jocurilor Olimpice, inclusiv un scenariu de amânare. Muncim din greu şi suntem încrezători că discuţiile vor fi finalizate în următoarele patru săptămâni", a notat Bach.

Citește și
colaj de footgrafii cu raed arafat si vaccin
Deciziile oficiale: Ce măsuri sunt aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă. Fără mască în spații deschise, liber la petreceri
Deciziile oficiale: Ce măsuri sunt aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă. Fără mască în spații deschise, liber la petreceri
Colaj cu Sânziana Buruiană, îmbrăcată în roz
Sânziana Buruiană s-a mutat din țară și a ajuns să aibă un job cu un salariu impresionant. "Lucrez o oră pe zi"
Sânziana Buruiană s-a mutat din țară și a ajuns să aibă un job cu un salariu impresionant. "Lucrez o oră pe zi"
colaj de fotografii cu liviu varciu cu masca la spital si acasă
Liviu Vârciu a aflat de la ce i s-a tras răceala care l-a dus la spital. Ce s-a văzut pe RMN. Diagnosticul primit
Liviu Vârciu a aflat de la ce i s-a tras răceala care l-a dus la spital. Ce s-a văzut pe RMN. Diagnosticul primit
Mai multe articole

Duminică, agenţia Reuters a scris că organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo pregătesc cu discreţie scenarii privind amânarea competiţiei din vară, din cauza pandemiei de coronavirius, în ciuda asigurărilor optimiste ale guvernului japonez că întrecerile vor avea loc în perioada stabilită iniţial, 24 iulie - 9 august.

Între scenariile analizate se numără şi posibilitatea ca JO să se desfăşoare fără spectatori. Sunt luate în calcul şi amânări de un an sau doi ani. Mai mulţi membri ai Comitetului de organizare speră însă că jocurile se vor putea ţine cu o întârziere de o lună, o lună şi jumătate.

Sursa : news.ro

Canada, prima ţară care anunţă că va boicota JO de la Tokyo dacă această competiţie va avea loc la data prevăzută... Când se va decide dacă Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi amânate, din cauza pandemiei de coronavirus...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri